ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2013 Perşembe 15:36

12 ay askerlik ne zaman yürürlüğe girecek?

12 ay askerlik ne zaman yürürlüğe girecek?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine dair açıklamalarda bulundu.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili, "Önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu'nda, Genelkurmay Başkanlığı'mızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulu'nda tarihi belirlenecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nca İnönü Konağı'nda düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, "Önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu'nda, Genelkurmay Başkanlığımızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre, Bakanlar Kurulu'nda tarihi belirlenecek. Diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

'KISA DÖNEMİ KAPSAYAN BİR ÇALIŞMA YOK'

Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı.

Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER