ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Nisan 2014 Perşembe 14:07

1 Mayıs'la ilgili önemli Taksim kararı

1 Mayısla ilgili önemli Taksim kararı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs işçi bayramında Taksim'de olacaklarını söyledi.


DİSK, KESK, TMMOB, TTB ortak basın açıklamasıyla 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na çağrı yaptı.

1 Mayıs için Taksim Meydanı'na çağrıyı DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko'ya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan eşlik etti.

DİSK, 1 MAYIS'TA TAKSiM'DE 

"1 MAYIS'TA TAKSİM'DE OLACAĞIZ"

Kani Beko, "Biz bu ülkenin değerlerini yaratanlar, biz işçiler, kamu emekçileri, hekimler, mimarlar, mühendisler 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ilan etmek için buradayız" dedi.

"DİLERİZ BU SENE DE SIKIYÖNETİM İLAN EDİLMEZ"

Beko, 1 Mayıs çağrısını "Dileriz 1 Mayıs günü, geçmişte yaşanan 1 Mayıs'larda olduğu gibi sıkıyönetim ilan edilmez. İşçiler özgür iradeleriyle birlik, mücadele, dayanışma günlerini Taksim alanında yerine getirirler" şeklinde konuşarak tekrarladı.

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Beko, sözlerini "Tarihten gelen ve uluslararası hukukun onayladığı hakkımızı kullanarak Taksim'de 1 Mayıs alanında olacağız" diye tamamladı.

TÜRK-İŞ'E ÇAĞRI

Türk-İş'in 1 Mayıs için Kadıköy'de olacağını duyurduğunu hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Beko, "Gelsinler bir arada olalım" dedi.

Türk-İş'in kararının sendikal anlayışından kaynaklandığını ve bazı sendikaların hükümete bağımlı hareket ettiğini öne süren Beko, "Kadıköy'de olmayı tercih ettiklerini söylediler. Bir araya geldiğimizde Türk - İş'le de görüşelim kararı çıktı. Türk-İş Başkanlık Kurulu'nun alacağı kararın ardından bize bilgi vereceklerini söylediler. Kendi örgütlerinin almış oldukları kararlar. Ben sadece Hak-İş'in Kayseri'de 1 Mayıs kutlamaları yapacaklarını duydum." şeklinde konuştu.

VALİ MUTLU'YA RANDEVU TALEBİ

Beko, bu yılki 1 Mayıs'ta Gezi Parkı direnişinde yer alanlarla birlikte olacaklarını da sözlerine ekledi. Beko, Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya randevu taleplerinin olduğunu ancak henüz kendilerine bir geri dönüş olmadığını da sözlerine ekledi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise, "1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanacak mı, ne gibi önlemler alınacak?" sorusuna, "Henüz o konularda gerek sayın valimizle gerekli görüşmeyi yapmadık. Bakacağız, değerlendireceğiz. Değerlendirme sonucunda da gerekli açıklamayı sayın valimiz yapar" yanıtını verdi. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER