ÖNE ÇIKANLAR :
OTO-MOTOTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mart 2024 Perşembe 17:09

Türkiye'ye şok!

Türkiyeye şok!

Karsan, teklif verdiği New York'un taksi ihalesini kaybetti.


Karsan'dan borsaya yapılan açıklamada henüz kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığı belirtildi ama şirketin hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti.

"ABD TECRÜBESİ YOK"

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin gazeteye yaptığı açıklamaya göre, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu, Karsan'ın büyük ilgi gören taksi modelini yarış dışı bıraktı.

Komisyonun ret kararında, ABD pazarında daha önce tecrübesi bulunmayan şirketin, yeni tasarımını güvenilir şekilde bu pazara sunup sunamayacağıyla ilgili endişelerin etkili olduğu belirtiliyor.

Komisyon’un bu kararından sonra, yarışta geriye Ford’un Transit Connect modeliyle, Nissan’ın NV200 modeli kalmış oldu.



Otomotiv danışmanlığı veren Ricardo Inc tarafından yapılan araştırmada, Karsan'ın ihaleyi 10 yıllığına kazanmasının taksi endüstrisi için 'en büyük riski' yaratacağı uyarısı yapıldı.

NYT tarafından ele geçirilen raporda, Karsan'ın istek ve teknik kapasitesini gösterdiğini ancak şirketin 'yeni bir numuneyle yeni bir üretici olduğu, ABD'deki düzenlemelere uzak bulunduğu ve ülkede herhangi bir satış, servis ya da destek altyapısının' bulunmadığı belirtildi.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER