ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2024 Cuma 09:18

Türk hackerlarden jet misilleme

Türk hackerlarden jet misilleme

Ayyıldız Tim hacker grubu, Anonymouse'un Türkiye saldırısının intikamını alacak.


Ayyıldız Tim hacker grubu, Anonymouse grubunun dün bazı sitelere yaptığı saldırı girişimine karşılık, önümüzdeki hafta özellikle İspanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine imha amaçlı siber saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

İnternette son günlerde başlayan siber savaş tüm hızıyla devam ediyor. Türk hackerlar, Türkiye'de bulunan bazı resmi kurumların internet sitesine düzenlenen siber saldırılara karşılık vermek amacıyla hazırlık yaptıklarını duyurdu. Edinilen bilgilere göre, Anymouse grubunun İspanya ve bazı Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye saldırı yaptıklarını tespit eden Ayyıldız Tim üyeleri, büyük bir imha saldırısı için hazırlıklara başladı.

Türk hackerların hedefinde bu kez İspanya ve Avrupa ülkelerindeki devlet, bankacılık sektörü ve özel şirketlerin internet siteleri var. Türk hackerlar, yapacakları saldırının dün Türkiye'deki sitelere yapılan kısa süreli bloke etme amaçlı olmayacağını, imha amaçlı saldırılara hazırlandıklarını söyledi. Siber saldırı yapılacak yerler arasında İspanya ve Avrupa'da bulunan bazı ülkelerin Devlet, bankacılık ve özel sektördeki internet siteleri olacağı belirtildi.

Türk hackerlar, saldırıların özellikle İspanya üzerinde yoğunlaşacağını, Türkiye'ye yapılan saldırıların da genellikle İspanya kökenli bilgisayarlardan gerçekleşmiş olduğunu belirttiler. Türk hackerlar yapılacak siber saldırının Türkiye'ye yönelik kısa süreli blokaj saldırıları olmayacağını vurgulayarak, internet sitelerini tamamen çökertme ve imha etme odaklı saldırı yapacaklarını duyurdu. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan saldırının Danimarka saldırısını bile geçecek boyutta olacağını vurgulayan Ayyıldız Tim üyeleri, bugüne kadar görülen en büyük organize saldırıyı planladıklarını belirtti.

SALDIRIYA EMEKLİ HACKERLAR'DA KATILACAK

İspanya ve bazı Avrupa ülkelerine yapılacak siber saldırıya Ayyıldız Tim'e bağlı tüm hackerların aynı anda katılım göstereci belirtilirken, yapılan açıklamada "Emekli olan arkadaşlarımız da bu operasyona katılacaklardır"ifadeleri kullanıldı. Ayyıldız Tim tarafından yapılan açıklamada, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni küçümseyemez.

Yapılan hiç bir saldırı cevapsız kalmayacaktır"denildi. Ayyıldız Tim üyelerinin, siber saldırı için eski üyelerinin tamamını da göreve çağırdığı belirtildi.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER