ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 10:46

Yeni ürünlerini görücüye çıkarttı

Yeni ürünlerini görücüye çıkarttı

Apple, düzenlediği tanıtım etkinliğiyle merakla beklenen yeni nesil ürünlerini tanıttı. İşte o ürünler.


Teknoloji ve iletişim devi Apple, düzenlediği tanıtım etkinliğiyle merakla beklenen yeni nesil ürünlerini tanıttı. Yeni ürünler arasında iPad Air ve iPad Mini 2 de tanıtıldı.

 

San Francisco'da TSİ 20.00'de başlayacan ve Londra'da eşzamanlı yayınlanan etkinlik, Apple'ın websitesi üzerinden canlı olarak takip edilebildi

 

Apple, OSX işletim sistemini güncelledi

 

Teknoloji ve iletişim devi Apple, kişisel bilgisayarları için geliştirdiği OSX Mavericks işletim sisteminin güncellenmiş halini tanıttı.

 

Güncellenen yeni sistem, MAC bilgisayarların pil süresini uzatırken, bellek ve işlemci performansını artırıyor. Mavericks sayesinde uygulamalar da bellekle daha uyumlu çalışabilecek.

2007 iMac, MacBook Pro, 2008 MacBook Air, MacBook, ve Mac Pro kullanıcıları, kendi işletim istemlerini herhangi bir ücret ödemeden güncelleyebilecekler.

 

Yeni MacBookPro'yu tanıttı

 

Teknoloji ve iletişim devi Apple, 13 ve 15-inch ekran boyutundaki yeni MacBookPro diz üstü bilgisayarlarını tanıttı.

Retina özellikli ekrana sahip olacak 13-inch model MacBookPro bir önceki versiyonundan 1.80 cm daha ince ve yaklaşık 1.5 kilogram ağırlığında olacak.

Çift çekirdekli 4. nesil Haswell marka yonga üzerinde çalışacak yeni dizüstünde, Iris grafik, Thunderbolt 2 ve 802.11ac Wi-Fi özelliği bulunurken, pili 9 saate kadar dayanabiliyor.

MacBookPro'nun 15 inch versiyonu 4. nesil Intel dört çekirdekli işlemci ve Iris Pro grafik özelliklerine sahip. Kullanıcılar bilgisayarlarını GeForce GT 750'e güncelleyebilirken 8 saate kadar pil ömrü imkanına sahip olacak. MacBookPro'nun bu versiyonunda ayrıca 802.11ac Wi-Fi, Thunderbolt 2 ve OS 10.9 özellikleri mevcut.

 

San Francisco'da yeni ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, Apple'ın websitesi üzerinden canlı olarak takip edilebiliyor.

 

Apple'in yeni süprizi; iPad Air

 

Teknoloji ve iletişim devi Apple, merakla beklenen iPad Air’i tanıttı. Herkesin merakla beklediği yeni iPad’in adı ‘iPad Air’ olarak açıklandı. iPad Air eski iPad'lere göre daha hafif ve yüzde 25 daha ince.

 

iPad Air 7,5 mm kalınlığında ve 450 gram ağırlığında olacak. iPhone 5S’de kullanılan A7 işlemcisi iPad Air’de de kullanılacak. iPad Air, 1 Kasım itibariyle 16 GB’lik modelleri 499 dolara satışa sunulacak.

 

Şirketin San Francisco merkezindeki tanıtım programına Apple CEO'su Tim Cook ve kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, yeni ürünleri detaylı bir şekilde tanıttı. Şirketin CEO’su Cook, iPad Air’i tanıtmak üzere sahneye Başkan Yardımcısı Schiller’i çağırdı. Schiller ise yeni iPad’ın ismini iPad Air olarak açıkladı ve önceki modellere göre daha hızlı olacağını belirtti. Hızlı işlemcinin kullanıldığı iPad Air’de daha büyük dosyalar açılabilecek.

 

iPad Air’de bulunan çok amaçlı anten özelliği (MIMO) sayesinde daha hızlı internet bağlantısı sağlanabilecek. Ayrıca çift mikrofon özelliği sayesinde daha kaliteli ses hizmeti verebilecek. Kamerası ise az ışıkta daha kaliteli görüntü çekebilecek. Batarya süresi ise 10 saat olarak açıklandı.

iPad Air, gümüş/beyaz, gri/ siyah renkleri ile satışa sunulacak.


iPad Mini 2

 

iPad Mini 2 de retina ekranlı oldu. Yeni iPad Mini ise 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Söylentilerin tersine yeni iPad'lerin ikisinde de iPhone 5S'te olduğu gibi parmak izi okuyucusu bulunmuyor.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER