ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 14:39

Windows'da aygıta veya dosyaya erişilemedi hatası çözümü!

Windowsda aygıta veya dosyaya erişilemedi hatası çözümü!

"Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi. Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir." "Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have


Window 7 yüklü bilgisayarınıza bir oyun yüklediniz ve masaüstüne ikonu geldi. İkonu tıkladığınız ve "Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi. Öğeye erişmek için gereken izinleriniz olmayabilir." "Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permission to access the item" hatasını aldınız.

Peki bunun nedeni nedir, neden bu hatayı alıyorum? Öncelikle Mevcut dosyayı açmak için izniniz olup olmadığını denetleyin. Dosya veya klasörün izinleri denetlemek için şu yolu izleyin:

1418731346_img20141216131834.jpg

1.Dosyayı veya klasörü sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.

2. Güvenlik sekmesini tıklatın.

3. Grup veya Kullanıcı adları altında, sahip olduğunuz izinleri görmek için adınızı tıklatın. 

4. Düzenle'yi tıklatın, ardından gereksinim duyduğunuz izinlere ilişkin onay kutularını tıklatarak işaretleyin ve sonra Tamam'ı tıklatın.

Windows'un erişemediği dosyanın yolunu denetleyin ve konuma erişilebildiğinden emin olun. Dosyanın taşınmadığından veya silinmediğinden emin olun. Dosya taşınmış veya silinmişse de bu hatayı alabilirsiniz. Dosyanın konumuna göz atın ve dosyanın bu konumda bulunduğundan emin olun.

Dosyanın Windows tarafından engellenip engellenmediğini denetleyin

1418731373_img20141216131855.jpg

Bazı durumlarda dosya Windows tarafından engellenebilir. Dosyanın özelliklerini denetleyin; Bu dosya başka bir bilgisayardan geldi ve bu bilgisayarın korunmasına yardımcı olmak için engellenmiş olabilir şeklinde bir not olabilir. Dosyayı denetlemek ve engellemeyi kaldırmak için şu adımları izleyin:

1418731359_img20141216131916.jpg

1. Engellenen dosyayı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.

2. Genel sekmesinde, kullanılabiliyorsa Engellemeyi Kaldır seçeneğini tıklatın.

 Virüsten koruma yazılımınızın dosyayı engelleyip engellemediğini denetleyin

Bazı durumlarda sorunun kaynağı Anti Virüs yazılımı olabilir. Virüsten koruma yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakıp dosyayı açmaya çalışarak dosyayı engelleyip engellemediğini denetleyebilirsiniz.



KAYNAK : Windows'da aygıta veya dosyaya erişilemedi hatası çözümü!

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER