ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 13:58

Whatsapp'ın 'Mavi Tık' özelliğini nasıl engellersiniz?

Whatsappın Mavi Tık özelliğini nasıl engellersiniz?

Whatsapp'ta karşı tarafın mesajını gördüğünüzü bilmesini istemiyorsanız bunları yapın!


Bildiğiniz gibi Whatsapp bugün bir özellik başlattı ve bu özelliğe göre artık gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını göreceksiniz. Mesaj gönderdiğiniz zaman karşı taraf mesajınızı gördüğü zaman onay işareti maviye dönüşüyor.

Bu özellik mesaj gönderenler için iyi gibi görünse de, mesajı alanların pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.  Çünkü görüşmek istemediği biri ise mesajı gördüğünü bileceği için cevap vermek zorunda kalacak.

Ancak bunu engellemenin bir yolu var! Eğer karşı tarafın mesajı okuduğunuzu görmesini istemiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapın.

 1415304147_whatsapp.jpg

İlk önce telefonunuzun Ayarlar bölümüne gelerek buradan Bilidirim ayarlarını kontrol edin. WhatsApp'ın bildirim ayarlarında "Kilit Ekranda Göster" özelliğini etkinleştirin.Bunun yanı sıra telefonunuzun kilitli olmadığı zamanlardaki bildirimler için de "Başlıklar"kısmını aktif hale getirin.WhastApp uygulamanızı açın ve Ayarlar kısmına gelin. Buradan Bildirimler başlığına tıklayarak "Mesaj Önizleme" özelliğini aktif hale getirin.Bu iki adımı izlediğinizde WhatsApp'ı açmadan da mesajları okur hale geleceksiniz. Ana ekrandan ve bildirim ekranından gelen mesajları rahatlıkla okuyabileceksiniz.

1415304176_whatsapp1.jpg

Ayrıca bir mesaj geldiğinde WhatsApp'ı açsanızda mesaj gönderen kişiye mavi tik gitmiyor. Karşı tarafa mesajın okunduğunun bildirilmesi için o kişinin mesajına girmeniz gerekiyor. O kişinin gönderdiği mesaja girmediğiniz takdirde mavi tik olmadan rahatça başka kişilerle mesajlaşmaya devam edebiliyorsunuz.

 

1415345033_galeri-kopya.jpg

1415304614_leggere-i-messaggi-di-whatsapp-senza-mostrare-le-due-spunte-blu.png



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER