ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 22:02

Whatsapp bombayı patlattı

Whatsapp bombayı patlattı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeniliklerine devam ediyor. Tarayıcı sürümü ve görüntülü konuşma haberleriyle gündeme gelen WhatsApp, sesli arama özelliği ile karşımıza çıktı.


Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, hatırlayacağınız üzere 16 miyar dolara Facebook tarafından satın alınmıştı. Gerçekleştirilen bu satın alım sonrası çeşitli tasarımsal değişiklikler haricinde yenilik görememiştik.

Fakat kısa zaman önce mavi tik işaretlerini kullanıma sunan ve bu işaretler ile satın alım sonrası ilk ciddi yeniliğinini gerçekleştiren şirketin durmaya niyeti yok.

Gelen haberle göre tarayıcı sürümü üstünde çalıştığını öğrendiğimiz WhatsApp, tarayıcı sürümünü hayata geçirdiği takdirde en büyük dejavantajını da ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

WhatsApp'ta Telefon konuşması Devri

Şirketin Facebook'a satılmasının ardından, sözü geçen en büyük yenilik ise şüphesiz sesli arama özelliğiydi. Kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği bu özellik ortaya çıkmış olabilir.

Sızan ekran görüntülerinde oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz kullandığını gördüğümüz WhatsApp, kullanıcılarını memnun etmeyi başaracak gibi görünüyor. Ekran görüntülerinde gördüğümüz üzere konuşmayı Bluetooth kulaklıklara aktarma ve aramaya mesaj yoluyla cevap verme gibi özellikler de olacak.

Böylesine popüler bir servisin sesli arama özelliği sunması gelecekte GSM Operatörlerini üzmesi muhtemel. Bu yıla yetişmesi zor olan güncellemenin 2015'in başlarında kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

Arden Papuççiyan-ShiftDelete.Net

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER