ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2014 Cuma 09:37

Twitter'da 23 milyon sahte hesap var

Twitterda 23 milyon sahte hesap var

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter geçtiğimiz gün, ABD Sermaye Piyasası Kurumu'na kullanıcı istatistikleri ile alakalı önemli bir rapor sundu.


Twitter'da 23 milyon sahte hesabın bulunduğu açıklandı. Buna göre 271 milyon hesabın yüzde 8.5'inin bir sahibi yok. Twitter ise bu hesapların kapatılıp kapatılmayacağı konusunda kesin bir karar vermedi. Bu hesaplardan bazıları uzmanlar tarafından faydalı olarak kabul edilirken, Twitter'a reklam verenlerin bu durumdan kaygılı oldukları belirtildi.

Twitter'ın web sitesi veya mobil uygulamalarına girmeden tweet atan kullanıcıların oranı ise yüzde 14. Ayrıca, 8 milyon kullanıcının TweetDeck ve Twitter for Mac üzerinden, 7 milyon kişinin ise üçüncü parti yazılımlarla Twitter'a girdiği belirtildi.

Twitter, TweetDeck ve Twitter for Mac gibi hizmetlerden yapılan girişlerin teknik sebeplerden dolayı istatistiklere alınmadığını belirtti. Şirket, Tweetbot ve Flipboard gibi bünyesinde yer almayan hizmetleri kullanan aylık aktif kullanıcı oranının yüzde 11 olduğunu belirtti.

Raporda, 8 milyon kullanıcının TweetDeck ve Twitter for Mac; 7 milyon kullanıcının ise üçüncü parti yazılımlarla Twitter'a girdiği belirtildi. Aylık aktif kullanıcı olarak beliren bot sayısı ise 23 milyon olarak açıklandı.

Twitter, insan olmayan hesapların spam'lerden doğrudan sorumlu olmadığını, spam saçan hesap oranının yüzde 5'te kaldığını ifade etti. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER