ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ekim 2014 Cumartesi 14:47

Twitter Twitpic Kapanıyor

Twitter Twitpic Kapanıyor

Twitter, Twitter Twitpic, Twitpic Kapanıyor. Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görsel paylaşım platformu Twitpic, Twitter’ın baskılarına daha fazla dayanamadı.


Bundan bir ay kadar önce Twitpic isimli fotoğraf paylaşım sitesinin, bir zamanlar sıkı ilşkiler içerisinde olduğu Twitter tarafından açılan isim hakkı davası sonucunda neredeyse kapanacağını söylemiştik. Nitekim bu kapanma haberi sonuçlanmadan hemen önce, ismi verilmeyen bir şahıs Twitpic’i satın almaya karar vermiş ve firma, bu sayede bir anlamda ölümden kurtulmuştu; ya da öyle olduğunu sanmıştı.

Geçtiğimiz gün Twitpic’in kurucusu Noah Everett’in yaptığı resmi bir açıklamaya göre, firmayı satın almayı planlayan yatırımcının öne sürdüğü kabul edilmesi imkansız maddeler dolayısıyla, tüm sistem 25 Ekim günü kapanacak. Noah hem firmanın blogu hem de kendi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, alımı gerçekleştirecek şahıstan bahsetmedi. “Twitpic için yeni bir ev bulduğumuzu düşünüyorduk ama ne yazık ki şartlarda anlaşamadık.” şeklinde konuşan Noah, kullanıcılara olabildiğince erken haber verdiklerini de beyan etti. Kim bilir, belki bu haberden sonra bir başka kurtarıcı Twitpic’in yardımına koşar.

Twitpic, 2008’den beri faaliyetlerini sürdüren bir marka. Twitpic sayesinde fotoğraf ve videolarınızı Twitter’da rahatlıkla paylaşabiliyor, listeleyebiliyordunuz. Tabii bu tip hizmet sunan başka isimler de var, ancak Twitpic ismindeki “Twit” kısmı, bir süredir Twitter’ın canını sıkıyordu. Her ne kadar Twitpic ismi yıllar önce resmi kurumlarda tescil ettirilmiş olsa da, Twitter avukatları bu markadan rahatsızdı ve gereğinin yapılması konusunda baskılar uyguluyordu. Bunun sonucunda da Twitpic’in kapatılması kararlaştırılmış, ancak kısa süre sonra bu karardan vazgeçilmişti. Çünkü Twitpic’in ayakta durabilmesi için bir yatırımcı ile anlaşma noktasına gelinmişti.

Ne var ki bu çalışmalar da olumlu sonuçlanmadı ve Twitpic blogundan yapılan duyuruda, Twitpic’in 25 Ekim itibarıyla kapatılacağı, çünkü firmanın Twitter gibi büyük bir firmayla hukuki alanda savaşabilmek için yeterli maddi gücünün olmadığı bildirildi. Bu durumdan dolayı üzgün olduklarını bildiren ve yıllardır kendileriyle olan kullanıcılara da teşekkür eden yetkililer, kullanıcıların 25 Ekim’e kadar bu adrese giderek daha evvel yüklemiş oldukları fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına indirebileceklerini bildiriyor.

Kaynak : Teknokulis ve Chip

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER