ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2016 Salı 12:04

Türkiye'nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Elazığ'da

Türkiyenin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Elazığda

Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından Elazığ'da yatırımı yapılan Türkiye'nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali üretime başladı


Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından Elazığ'da yatırımı yapılan Türkiye'nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES enerji üretimine başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerji Bakanlığı tarafından 14 Ekim'de geçici kabulü yapılan 8 megavat (MW) kurulu güç ve yıllık 15.7 gigavatsaat (GWh) enerji üretim kapasitesine sahip olan santral, yaklaşık 10 bin hanenin enerji ihtiyacını temiz enerji ile karşılayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elazığ'da yatırımını yaptığımız Solentegre GES projemiz Türkiye'nin ilk lisanslı güneş enerji santrali olarak enerji üretmeye başladı. 49 yıllık işletme hakkımızın bulunduğu santral ile ülkemiz adına yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir adım daha attık. Diğer lisanslı projelerimizin yatırımlarını tamamlayarak Türkiye'nin en büyük lisanslı güneş enerjisi yatırımcılarından biri olacağız. Hedefimiz, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek dengeli bir portföy oluşturmak. Büyüme stratejimizi gerçekleştirme amacıyla bu yıl içinde EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladık. Ortaklık kapsamında yapacağımız yeni yatırımlar ile şirketimizin 219 MW olan mevcut yenilenebilir enerji üretim kapasitesini bin MW'a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER