ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 17:02

Türkiye'nin en ilginç 111 icadı

Türkiyenin en ilginç 111 icadı

Turkcell'in de destek verdiği 150’den fazla maker, yani "üretken ve yaratıcı insan" çalışmalarını sergileyecek.


İstanbul dolayısıyla da Türkiye ilk kez bir Mini Maker Faire etkinliğine sahne olacak. “Maker Faire” Maker’ların şöleni, kutlaması, panayırı anlamına geliyor. Bol bol eğlence, acayip icatlar, işe yarayan ve hiç bir işe yaramayan acayip makineler, programlar, gösteriler İstanbullular’ın başını döndürmek üzere 12-13 Kasım’ı bekliyor.

“Maker” ise hobi amaçlı icat çıkaran, yeni bir şeyler bulan, yaptığını seven, bir şeyler araştıran, kendi kendine öğrenen, yaptığını ve öğrendiğini etrafıyla paylaşan kişiyi temsil ediyor. Yeni teknolojileri amacına uygun olan veya olmayan şekillerde kullanan, başkalaştıran, daha önce hiç yapılmamış işler yapan kişi... Yapılan işlerin çoğu tek olma özelliğini taşıyor ve bir daha o şekilde yapılmayacak. İcat çıkartanlar veya çıkartılan icatlara meraklılar bu etkinlikte bir araya gelecek.

1415112586_maker1.jpg

Turkcell ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Mini Maker Faire ile 111 ilginç proje-icat kamuoyuyla paylaşılacak. 150’den fazla maker, yani üretken ve yaratıcı insan çalışmalarını sergileyecek. Aynı zamanda iki gün boyunca maker kültürü üzerine bir konferans da düzenlenecek. Konuyla ilgili birbirinden değerli konuşmacılar, deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacak.

İnovasyon, girişimcilik, üretimin demokratikleşmesi, yeni icatların çıkarılması, üretim önündeki engellerin kaldırılması, gençlerin güçlendirilmesi, üretimin yaygınlaştırılması gibi konular ilginizi çekiyorsa, bu etkinlikte olmak sizlere iyi gelecek.

Maker Hareketi Türkiye’de Ne Zaman Başladı?

Türkiye’deki maker hareketi uzun bir zamandır faaliyette... 20 Şubat 2014 tarihinde GelecekHane düşünce kuruluşu Endüstri 2.0 başlıklı bir konferans düzenledi. Bu konferansta endüstriyi etki eden maker hareketi de konuşuldu. ABD menşeli Maker Media şirketinin CEO’su Dale Dougherty bu etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.

Konferans sonrasında Dale Dougherty liderliğinde, GelecekHane’nin koordinasyonu ile ve Halil Aksu’nun kişisel çabalarıyla, Türkiye’deki Maker Hareketi organize oldu. 20 Şubat 2014

tarihi için Maker Hareketi’nin Türkiye’deki organize başlangıç tarihi denilebilir. O tarihten beri İstanbul Maker camiası her ay düzenli olarak toplanıyor. Maker Faire düzenlenmesi de bu toplantıların sonucu olarak karşımızı çıkıyor.

Bu etkinlik kapsamında İstanbul’da öne çıkan Maker’lar ve maker mekanları ise; İskele 47, Atölye İstanbul, StudioX, 3Dörtgen, 3BFab, InfoTron / +90, Robotistan gibi gruplar ve kuruluşlar. Ayrıca Şişli Terakki ve ALKEV Liseleri de baştan beri bu harekete destek veriyor.



KAYNAK : Türkiye'nin en ilginç 111 icadını görmek ister misiniz?

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER