ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2016 Cuma 15:11

Türk Telekom Telefon Kütüphanesi cebe taşındı

Türk Telekom Telefon Kütüphanesi cebe taşındı

Türk Telekom, sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesinin beşinci yılına özel geliştirdiği yeni uygulama ve içeriklerini 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kullanıma sunacak.


Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle sürdürülen Telefon Kütüphanesi projesinde, daha fazla görme engelli kitapsevere lokasyon bağımsız ve zenginleştirilmiş içerik sunma hedefiyle yola çıkıldı.

Bu kapsamda bugüne kadar 220 bin kez aranarak yaklaşık 4,5 milyon dakika dinlenen Telefon Kütüphanesinde, sabit telefonlar üzerinden verilen hizmet mobil uygulamaya taşındı. Böylece Türk Telekom Telefon Kütüphanesi mobil uygulaması ile sabit telefonlar üzerinden erişilen sesli içerik hizmeti artık IOS ve Androidler'den ücretsiz olarak indirilerek cepten de dinlenebilecek. Uygulama, akıllı telefonlardaki sesli iletişim özeliği etkinleştirilerek kullanılabilecek.

Buna ek olarak gönüllü okuyucuların kullanımı için "Kitaplara Ses" isimli uygulamayı da devreye alan Türk Telekom, ayrıca görme engelliler için geliştirilen sesli betimlemeli resim sergisi "Tablolar Konuşuyor" ile tanınmış ressamların eserlerini Telefon Kütüphanesi'ne ekledi.

Böylece Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sından, Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi'ne kadar birçok sanat eseri görme engelli sanatseverlerle buluşacak.

Türk Telekom söz konusu yeni uygulama ve içeriklerini, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kullanıma sunacak.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER