ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 14:24

Türk mühendisler yeryüzü uydusu icat etti!

Türk mühendisler yeryüzü uydusu icat etti!

Türk mühendislerin tasarladığı cihaz 'cep telefonunu' uyduya taşıyor!


Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve akıllı telefonları uydu telefonuna dönüştüren Sat-Fi cihazı aralık ayında Avrupa ve Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak.

TÜBİTAK desteği ile Türkiye'de Globalstar Avrasya mühendislerince tasarlanan cihaz, küresel pazara adım attı. Geçen ay ABD pazarında görücüye çıkan Sat-Fi, Globalstar uydu yer istasyonlarında yapılan güncellemelerin ardından aralık ayında Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kullanımına sunulacak.Türk Mühendislerinin geliştirdiği Sat-Fi uydusu. TÜBİTAK’ın desteği ile Dünya’da bir ilk olan GlobalStar’ın geliştirdiği yeryüzü uydusu bize ne sağlayacak?

1417375517_img20141130211935.jpg

Araçlarda ve ya sabit yapılarda kullanabilecek olan uydu Wi-Fi aracılığıyla sekiz tane akıllı telefon erişim sağlayabiliyor ve bu telefonlar GSM kapsamı dışındaki yelerlerde uydu telefonu olarak kullanabilme imkânı tanıyor ve bu sayede okyanusun ortasında ya da bir dağın zirvesinde internette tam anlamıyla erişim sağlanabiliyor.

1417375535_img20141130212002.jpg

Ayrıca bu uyduyu kullananlar kendileri araların da ücretsiz konuşup mesajlaşabiliyor. Acil durumlarda konum bilgisi (GSP) ve yardım iletisi (S.O.S) gönderebilen uydu, mobil uyduların sunduğu 9,6 Kbps’lık veri aktarımını, 45-56 Kbsp olarak sunuyor. Yurt dışıyla bir görüşme yaptığımız zaman dakikası 5-6 dolar olan görüşmeleri bu cihaz sayesinde 50 cent’e düşüyor. Uydunun kullanılabilmesi için App Store ve Google Play Store’den ücretsiz olarak uygulama indirilebiliyor.



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER