ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ekim 2014 Çarşamba 09:44

Takipçi sayınızı artıracak uygulama

Takipçi sayınızı artıracak uygulama

Twitter size takip etmediğiniz kişilerin tweetlerini tavsiye edecek.


Sosyal paylaşım sitesi Twitter, takip edilmeyen hesaplara ilişkin tweetleri de gösteren "vakit akışı" uygulamasıyla, kullanıcıların takip listesini daha alaka çekici hale getirmenin amaçlandığını bildirdi.

İŞTE SOSYAL MEDYANIN EN KOMİK TWEETLERİ!

Kullanıcılara, bir süre evvel takip etmedikleri kişilerin tweetlerini de tavsiye niteliğinde göstermeye başlayan Twitter'ın sitesinde, "vakit akışı"na ilişkin düzenlemenin ayrıntılarına yer verildi.

"Zaman akışı"nda takip edilen hesaplardan gelen tweetlerin yanı sıra sponsorlu tweetler ya da retweetler gibi içeriklerin de görülebileceğine işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Twitter'dan takipçi sayınızı artıracak uygulama!

"Buna ilave olarak bir tweeti, takip edilebilir bir hesabı ya da popüler veya ilgili içeriği tespit ettiğimizde vakit akışınıza ekleyebiliriz. Bu da vakit zaman takip etmediğiniz hesaplardan tweetleri görebileceğiniz anlamına gelir. Her bir tweeti popülerliğine ya da ağınızdaki kişilerin ilgili tweet ile nasıl etkileşim kurduğu gibi birçok farklı etmeni kullanarak seçiyoruz. Amacımız anasayfa vakit akışınızı daha da alakalı ve alaka çekici hale getirmektir. En yeni güncellemeler üstte yer alır. Zaman akışında bir tweeti yanıtlayabilir, Retweetleyebilir veya favorilere ekleyebilirsiniz. Zaman akışınızdaki bir tweet üzerinde herhangi bir yere tıkladığınızda tweet genişletilir. Böylece resimleri, videoları ve bu tweetle ilgili başka bilgileri görebilirsiniz."

GÜVENLİK ENDİŞESİ

Bilişim Teknolojileri ve Adli Bilişim Uzmanı Çığır İlbaş, tavsiye niteliğinde gösterilen tweetlerin uyarıcı bir işaret olmadan, kullanıcıların "vakit akışı"na eklenmesinin emniyet problemi yaratıp yaratmayacağına ilişkin soruları yanıtladı. İlbaş, sosyal medya sitelerinin kullanıcılara ücretsiz hizmet verdiği için muhtelif gelir modelleri geliştirmeye çalıştığını dedi.
Aktif kullanıcı sayısı ve kullanıcı etkileşim oranları yükseldikçe sosyal medya şirketlerinin değerlerinin de arttığını vurgulayan İlbaş, bu nedenle nihayet senelerde sponsorluk, takip önerisi, vaziyet bildirimi gibi yöntemlerin kullanımında artış gözlendiğini belirtti.

'GİZLİLİK AYARLARI DİKKATLE İNCELENMELİ'

Söz konusu sitelerin çalışma prensipleri gereği kişisel bilgilere, alaka alanlarına, mesaj içeriklerine ve ziyaret edilen sayfalara ulaşılmasına imkan sağladığını ifade eden İlbaş, herhangi bir uyarıcı işaret olmadan iletilerin gösterilmesinin emniyet endişesini de beraberinde getirdiğini kaydetti. İlbaş, şöyle devam etti:

"Tüm dünyada bu vaziyet tedirgin edici boyutlara ulaştı. Sosyal medya sitelerini kullanırken kişisel bilgilerimizle ilişkili içeriklerle karşılaşmamak için gizlilik ayarlarının dikkatle incelenmesi ve tercihlere müsait hale getirilmesi problemi biraz da olsa azaltabilir. Ayrıca sosyal medya sitelerine erişim izni isteyen üçüncü yan uygulama ve sayfaların da onaylanmadan evvel incelenmesi ve araştırılması problemi devasa ölçüde azaltabilir." 

KAYNAK: medyaloji

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER