ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2014 Cuma 15:31

Spotify'ye yeni özellik geldi!

Spotifyye yeni özellik geldi!

En Çok Dinlenenler Listesine bakmak isteyebilirsiniz.


Yeni müzikler keşfetmek müzikseverlerin en keyifli uğraşlarından birisi. Bu keşfe giden yol da genellikle arkadaş tavsiyelerinden geçiyor. Her gün milyonlarca müziksever, Spotify üzerinden şarkılar buluyor, keşfediyor ve bu şarkıları paylaşıyor. Tüm bu keşif anlarından yararlanmak ve hiç sormak zorunda bile kalmadan arkadaşlarınızın neler dinlediğini görebilseniz nasıl olurdu?

Spotify, bugün arkadaşlarınızın en son dinlediği müziklere ulaşabileceğiniz yeni keşif özelliğini sizlerle buluşturuyor.

“Ağında En Çok Dinlenen Parçalar” listesi, takip edilen arkadaşların en fazla dinlediği şarkıları gösteren yeni bir özellik. Spotify listendeki arkadaşlarının dinlediği parçanın popülerliği arttıkça şarkılar listede daha üst sıralara yükseliyor. Her gün yenilenen bu listeye, ‘Gözat’ sekmesindeki ‘En Çok Dinlenen Listeler’ bölümünden ulaşılabilirsiniz. Parça detaylarının hemen yanında o parçayı dinleyen kişilerin sıralandığı bir liste de yer alıyor.

Dinleyiciler uzun saatlerini Spotify’da yeni bir çalma listesi bularak ya da bir sanatçı keşfederek geçiriyor. “Ağında En Çok Dinlenen Parçalar” listesi ise trend haline gelen parçaları gösterirken, arkadaşlarının neleri arayıp bulduklarını, dinlediklerini liste halinde sunuyor.

Örneğin bir sanatçı ya da albüm seçtiğinizde, kimlerin o sanatçıyı ya da albümü dinlediğini de görmek mümkün oluyor. Böylece, aynı müzik zevkini paylaşan kişileri keşfedebiliyor konuşabiliyorsunuz. 

Spotify Ürün Müdür Yardımcısı Charlie Hellman, “Spotify’da odaklandığımız en temel nokta her zaman sosyallik oldu.” diyor ve ekliyor; “Spotify’da yayınlanan her 5 parçadan bir tanesi, başka bir kullanıcının müziklerini dinleyen bir kullanıcıdan geliyor. Bu, arkadaşınızın dinlediği bir sanatçıya göz gezdirerek ya da birlikte spor yaptığınız arkadaşınızın spor yaparken dinlenecek mükemmel listeyi oluşturduğunu görerek oluyor.

“Ağında En Çok Dinlenen Parçalar” özelliğine, bugünden iOS ve Android platformlarından ulaşabilirsiniz. Diğer yandan masaüstü versiyonu ise yakında kullanılmaya başlanacak. Güncellenmiş albüm ve sanatçı sayfalarına masaüstünde ulaşılabilirken cep telefonu güncellemesi ise önümüzdeki haftalarda sunulacak. 



KAYNAK : Spotify'ye yeni özellik geldi!

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER