ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 14:41

Sosyal medya bağımlılığı öldürüyor!

Sosyal medya bağımlılığı öldürüyor!

Sosyal medyayı kullanırken kaza yapanların sayısı alkollü araç kullananların sayısını geçti.


Günlük yaşantımızda akıllı telefonlarımızdan bir an olsun gözümüzü ayıramaz hale geldik. Ancak geliştirilen birçok sosyal paylaşım uygulaması ve anlık mesajlaşma uygulamaları tehlike yaratmaya devam ediyor. 

Sosyal medya uygulamalarının yarattığı ölümcül kazaların sayısı ülkelerde büyük endişe yaratıyor. Bu ülkelerden biride İspanya. İspanya İçişleri Bakanlıği tarafından yapılan bir araştırmada, ülkede geçen yıl meydana gelen 85 bin 519 trafik kazasının 34 bininin çoğunluğunun direksiyonda sosyal medyada haberleşme nedeniyle olmak üzere aşırı dikkatsizlik sonucu gerçekleştiği belirtildi.

1417983913_img20141207222837.jpg

Kazaların yüzde 52’sinin ölümle sonuçlandığına dikkat çekilerek, gençlerin araç kullanırken mesajlaşma uygulamalarından uzak durması isteniyor. Sosyal medyada haberleşme sonucu trafikte hayatını kaybeden İspanyolların yaş ortalamasının 34 altı olduğuna da işaret edilen araştırmada ani bir kazanın meydana gelmesi için 5 saniyelik dikkatsizliğin yeterli olduğu hatırlatıldı.

Sosyal medyayı yoğun şekilde kullanan gençler ise '#stopchatear', başlığı altında örgütlenerek direksiyon başında telefonunu kapatarak mesajlaşmaya hayır dedi.



KAYNAK : Sosyal medya bağımlılığı öldürüyor!

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER