ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 15:37

Sony'nin yeni amiral gemisi

Sonynin yeni amiral gemisi

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z4 ve Xperia Z4 Ultra'nın özellikleri, çıkış tarihi ve görselleri sızdırıldı.


 Bildiğiniz gibi Sony her altı ayda bir amiral gemisi akıllı telefon modelini değişiyor ve Xperia Z3 tanıtılalı çok fazla geçmeden Xperia Z4’ün hazırlıklarına başladı. Xperia Z4 yaklaşık iki ay sonra tanıtılacak.

Şimdiye kadar Xperia Z4’e dair gelen bilgilerde, QHD çözünürlüklü daha büyük bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Hatta bu sızdırılan Xperia Z4 çerçeveleri bu iddiayı doğruluyordu. Tahminen 5 Ocak tarihinde Las Vegas’da düzenlenecek olan CES fuarında Sony Xperia Z4, Xperia Z4 Ultra, Xperia Z4 Compact ve Xperia Z4 Tablet tanıtılacak. Xperia Z4’ün 5.4 "Quad HD TRILUMINOS ekran ile tanıtılması bekleniyor. Qualcomm son işlemcisi Snapdragon 810’u tanıttı ancak Xperia Z4’te işlemci olarak Snapdragon 805 kullanılacağı söyleniyor. Şimdiye kadar gelen tüm iddialar Xperia Z4ün 4 GB RAM ve son işletim sistemi Android 5.0 Lollipop ile çalışacağı yönünde oldu.

1416827668_leaked-images-of-the-sony-xperia-z4-touch-digitizer-vs.-the-same-part-belonging-to-the-sony-xperia-z3.jpg

Sony yeni amiral gemisinde yine aynı 20,7 MP çözünürlüğe sahip bir kamera kullanacak ancak bu kamera daha fazla ışık toplamak için iki lens özelliği ile gelecek. Ön kamera ise daha da geliştirilmiş olarak daha iyi özçekim için geniş görüş açı özelliği ile 4.8 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. Ayrıca cihaz pil konusunda yine yeterli görünüyor. Xperia Z4, 3420 mAh pil gücü ile geliyor.

Xperia Z4 Ultra modeline gelince, cihaz 5.9 inç ekran TRILUMINOS ekran, 4 GB RAM ile Snapdragon 805yonga seti ve LED flaş ile 16 MP kamera gibi özelliklerle gelecek.Telefon, 5.7mm gibi son derece ince bir kasa yapısına sahip.




 



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER