ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 14:12

Şok! Adınıza telefon alınmış olabilir!

Şok! Adınıza telefon alınmış olabilir!

Alışveriş sırasındaki dikkatli olun! Bu uyarıyı Tüketiciyi Koruma Derneği yapıyor.


Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, vatandaşların haberi olmadan üzerine GSM hattı ve cep telefonu alındığı yönünde şikayetler aldıklarını söyledi.

Özalp, yaptığı açıklamada, tüketicilerin bazen kendi hatalarından mağdur olduğunu bazen de habersizce mağdur edildiğini bildirdi.

Tüketicilerin alışverişleri sırasında dikkatli olması gerektiğini anlatan Özalp, şöyle konuştu:

"Vatandaşların haberi olmadan üzerine GSM hattı ve cep telefonu alındığı yönünde şikayetler alıyoruz. Dolayısıyla tüketicilerimizin bilgilerini her aşamada art niyetli insanlar kullanabiliyor. Tüketicilerimizin mutlaka dikkatli olması, öncelikle savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Yani bizim bir cep telefonumuz var. Bu hattı kullanıyoruz ama e-Devlet şifresi alarak sorgulama yaptığımızda birden fazla hat olduğu görülüyor. Yine aynı şekilde sizin adınıza cep telefonu da alınmış. Bu çok tehlikeli bir şey. Bu durum e-Devlet şifresi üzerinden araştırma yaptığınızda ortaya çıkıyor. Burada çok ciddi mağduriyetler söz konusu. Tüketicilerimizin yapması gereken en önemli şeylerden biri bu araştırmayı yapmak olacaktır."

"Hangi evrak nereye verilecekse üzerine not yazılsın"

Özalp, tüketicinin kendi tedbirini kendisinin alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti.

"Bunların şöyle olduğunu düşünüyoruz. Bir yere abone olunurken kimlik fotokopisi isteniyor. Kimlik fotokopisi verirken mutlaka ne için verildiğini, el yazısıyla fotokopinin üzerine belirtmek gerekir. Nereye hangi evrakı verecekse o evrakın üzerine mutlaka ne için kullanıldığını yazması gerekir. Art niyetli insanlar tüketicinin bu iyi niyetini fırsat bilip fotokopi üzerinden sizin adınıza hat ve cep telefonu alabiliyor. Kendisine ait olmayan bir telefon alınmış, hat alınmış bunu kimler ne amaçla kullanıyor bilmiyoruz. Mağdur edilen vatandaşımızın öncelikle savcılıktan bunun araştırmasını talep etmesi lazım."

Özalp, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyararak, "Tüketicilerimiz üzerine hat olup olmadığını, cep telefonu alınıp alınmadığını e-Devlet şifresi alarak 'mobil hat sorgulama' kısmına girip sık sık kontrol etsin" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER