ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 23:06

Şimdi çocuk olmak vardı...

Şimdi çocuk olmak vardı...

Türkiye’nin ilk ve tek konsept 3D yazıcı mağazası 3Dörtgen, Türkiye’de bir başka ilki gerçekleştirerek 3 boyutlu baskı teknolojilerini sanat ile bütünleştirip, çocukların ufkunu genişletecek.


Üç boyutlu baskı teknolojilerin yaygınlaşması ve herkesin bu teknolojiyi kolaylıkla kullanabilmesi için faaliyetlerini sürdüren 3Dörtgen, çocukların sanat ve teknoloji deneyimini bir arada yaşayabilmesi için özel bir atölye çalışmasına başlıyor.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölümünü birincilikle bitiren, alanında ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül sahibi olan ve 3Dörtgen ekibinde dijital heykeltraş olarak görev alan Furkan Payas’ın önderliğinde, çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü ortaya koyacak olan “Dijital Heykel Atölyeleri” başlıyor.

Dijital Heykel Atölyesi’nde Çocukların Yaratıcılığı Konuşacak

İlki 8 Kasım tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek konsept 3D yazıcı mağazası 3Dörtgen’de düzenlenecek olan atölyede, 5-8 yaş aralığındaki çocuklar Furkan Payas eşliğinde model hamuruyla kendi yaratıcılıklarını konuşturup, kendi özgün heykellerini yapacaklar. Daha sonra bu heykeller 3 boyutlu olarak taranacak ve 3D yazıcılarla yeniden üretilecek. Bu sayede çocuklar hem heykel sanatı hakkında deneyim kazanırken, aynı zamanda da 3D baskı teknolojilerinin nasıl işlediği konusunda ilk elden bilgi sahibi olacak. Kontenjanın Sınırlı sayıda olduğu “Dijital Heykel Atölyesi” için biletleri ve detayları Biletino.com’da bulmak mümkün.



ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER