ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 14:58

SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi ödül kazandı

SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi ödül kazandı

SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi’nin en hızlı teknolojisi’ni üreten Morpho tablet ürünüyle prestijli ID Ödülü’nün sahibi oldu


Kimlik doğrulama ürünleri alanında dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Morpho’nun (Safran) Morpho Tablet ürünü, Euro ID ve ID World tarafından verilen 2014 ID Ödülü’nün sahibi oldu. Kişilerin ve nesnelerin tanımlanmasına yönelik başarılı yenilikleri öne çıkarma amacıyla verilen ID Ödülü’nü “Güvenli Kimlik” kategorisinde kazanan Morpho Tablet, biyometri (parmak izi + yüz) kullanarak mobil veri operasyonları, elektronik dokümanları okuma kapasitesi ve kriptografi fonksiyonlarının güvenliğini temin ediyor. Dokunmatik ekranlı kompakt bir tasarıma sahip olan ürün çok yönlülüğü ve güvenilirliği tek bir platform üzerinde birleştirmesiyle, bağımsız üyelerden oluşan jüriden büyük övgü aldı. ID Ödülleri jürisinin, “Güvenlik Kimlik” kategorisinde ödüllendirdiği Morpho Tablet’in işlevleri arasında şunlar yer alıyor:

 1415793720_contactlesscardreading1biscopie.jpg

        Sağlık, sosyal hizmetler ve bankalar için kimlik tanıma

        Seçmen kimliğini doğrulama

        Sınavlar, toplu taşıma araçları ve iş yerlerindeki kullanımıyla kimlik sahteciliğini önleme

        Yerinde kontrol özelliğiyle güvenlik seviyesini artırma

        Kriminal vakalardaki kullanımıyla suçla mücadeleye katkı sağlama

 1415793795_medecintab.jpg

Prestijli ID Ödüllerin teslim töreni 18-20 Kasım tarihlerinde Frankfurt’ta düzenlenecek Uluslararası Kimlik Doğrulama Sergi ve Konferansı’nda yapılacak. Fuarın katılımcıları Morpho Tablet’i ilk elden deneyimleyebilecekler. Türkiye’de başta SGK Kimlik Doğrulama Projesi kapsamında özel hastanelerde kimlik doğrulaması amacıyla kullanılan K!M Pozitif cihazında olmak üzere, havaalanlarından kontrol noktalarına kadar birçok yerde kullanılan Morpho teknolojileri, firmanın Türkiye’deki iş ortağı ÖLÇSAN tarafından tedarik ediliyor.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER