ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 12:28

Samsung, Galaxy S6 Edge'i hazırlıyor

Samsung, Galaxy S6 Edgei hazırlıyor

Samsung'dan Galaxy Note Edge'in ardından bu defa Galaxy S6 Edge hamlesi geliyor.


2014'ün son günleri yaşadığımız bu süreçte, üreticilerin 2015 yılında duyuracakları üst düzey telefonlara ait bilgiler gelmeye başladı. Samsung’un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu, dünyanın en popüler telefon serilerinden biri olan Galaxy S ailesinin 6. jenerasyonu olacak.

Şirket içerisinde “Project Zero” olarak isimlendirilen telefonda Samsung’un birçok “şeyi” sıfırdan ele alması bekleniyor. Şubat ya da mart döneminde tanıtılması beklenen Galaxy S6’ya bir telefonun daha eşlik edeceği bilgisi geldi.

Samsung’a en yakın kaynaklardan biri olan ve bugüne dek güvenirliğini defalarca kanıtlamış olan SamMobile sitesinin aktardığı bilgiye göre Galaxy S6’ya Galaxy S6 Edge eşlik edecek. Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 ile aynı donanım özelliklerini barındıracak fakat kavisli ekranıyla farklılık oluşturacak. Galaxy S6 Edge’in kenar yapısının nasıl olacağı bir sürpriz değil; zira Samsung ilk kavisli ekrana sahip telefonu Galaxy Note Edge’i eylül ayında IFA 2014 karşımıza çıkardı.

Galaxy S6 Edge’in ismi lansman tarihine kadar değişebilir, ayrıca telefon Galaxy Note Edge’de olduğu gibi sınırlı pazarlarda boy gösterecek.

Henüz erken ama Galaxy S6’da yer alması muhtemel özellikler; Quad HD ekran, 64-bit uyumlu Snapdragon 810 ve Exynos 7420 işlemciler, 16-20MP çözünürlüklü arka kamera, 5MP ön kamera 32/64 /128GB depolama şeklinde sıralanıyor. 



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER