ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 14:42

Samsung cihazlar hayatınızı kurtarabilir!

Samsung cihazlar hayatınızı kurtarabilir!

Samsung cihazlar potansiyel olarak hayatınızı kurtarabilir!


Allah korusun her gün her birimiz ırk, cinsiyet, yaş ya da yer fark etmeden talihsiz kazalarla tehlike altında olabiliriz. Böyle durumlarda dünya genelinde oldukça yaygınlaşan ve hemen hemen herkeste bulunan akıllı telefonlarda kullanılan bazı uygulamalar acil durumlarda hayat bile kurtarabiliyor.

Bu alanda örnek verecek olursak Samsung, cihazlarında sunduğu Acil Modu ile üst kademe portföyünün en kullanışlı uygulamalarından birini sunuyor. Samsung Galaxy S5’in yanı sıra Galaxy Note 4 ve Note Edge’da da bu uygulama mevcut.

1417964189_201096ehvur4z44ut86u8pehk1x6.jpg

Acil Modu işlevselliği ile acil durumlarda telefonunuz güvenilir bir kişi ile irtibata geçiyor. Acil Modu (Emergency Mode) Ultra Güç Tasarrufu özelliğinde olduğu gibi telefon, internet ve bazı diğer uygulamalara erişim sağlar. Acil durumda bulunduğunuz konumu arkadaşınıza mesaj olarak gönderir ve ayrıca kolayca el feneri içinde bulunan yüksek sesli alarmı etkinleştirebilir.

Peki Acil Mod nasıl etkinleştirilebilir? 

1. Adım
Her şeyden önce, güvenilir bir kişiyi ayarlamanız gerekiyor. Ayarlar > Sisteme gidin ve Güvenlik Yardıma dokunun. Açılan yerde kişilerinizden en az birini ekleyin.
1417948773_step-1.jpg

2. Adım

Evet şimdi her şey hazır.  Artık Acil Modu sağlayan özelliğe geçebilirsiniz. Muhtemelen bu seçenekler listesinin altındaki güç menüsünde bulunuyor. Etkinleştirin.


1417948786_step-2.jpg

3. Adım

Şimdi Samsung cihazınızın Acil Modu hazır. Gördüğünüz gibi, birçok açıdan Ultra Güç Tasarruf Modu’na çok benziyor. Piliniz uzun sürecek, ama sadece biz zaten bahsedilen bazı işlevleri, faydalanmak mümkün.

1417948794_step-3.jpg

4. Adım

Durum çubuğunda menüyü dokunarak "acil modunu kapatın"  seçeneğini seçerek Acil Modu özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.


1417948802_step-4.jpg

 



KAYNAK : Samsung cihazlar hayatınızı kurtarabilir! Nasıl mı?

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER