ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2013 Cuma 01:31

Sahte S3 nasıl anlaşılır?

Sahte S3 nasıl anlaşılır?

Samsung Galaxy S3'ün sate veya orijinal olduğunu nasıl anlarsınız biliyor musunuz?


Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Samsung’un olay olan ve satış rekorları kıran akıllı telefonu Galaxy S3, dünya çapında çok beğenilmiş ve milyonlarca satış rakamları elde etmişti. Cihaz 2012 yılının amiral gemisi olmasına rağmen hala büyük ilgi görüyor.

Tabii ki her üründe olduğu gibi dolandırıcılar bu ilgiyi de kendi lehlerine kullanmak için kolları sıvadı. Son dönemde 599 TL ye Samsung Galaxy S3 gibi başlıklarla Çin malı orijinal olmayan telefonları uygun fiyatlara satarak vatandaşı dolandırıyorlar.

Çin’den yada işçiliğin düşük olduğu diğer ülkelerden tedarik ederek sözde Galaxy S3 diye satılan cihazlar çoğaldı ve insanları sahte kopya çakma ürünlerle dolandırmaya devam ediyorlar. Kullanıcıların ilk kez karşılaştığı cihazın sahte veya orijinal olup olmadığını anlaması tabii ki de kolay değil.

1375344979_1350195850galaxy-s-3.jpg

Genelde Samsung cihazları ülkemizde tedarik eden belli başlı tedarikçiler bulunuyor. Bunlar Telpa, Genpa ve C5 Elektronik'tir kutu üzerinde bu firmaların bandrolü garanti belgesinde bu firmaların imzası olması çok önemli. Servis noktalarına gelecek olursak Telpa, Başarı, Genpa ve Samsung un kendi özel servisi bu konu ile ilgilenmektedir. Teknolojiyle iç içe olan kişilerin bu bilgilere ihtiyacı yoktur zaten ancak, teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde, teknolojiye yeni giriş yapanlar için faydalı olacaktır.

1375344929_fakegalaxy.jpg

Samusng Galaxy S3 alacağınızda, öncelikle cihazı elinize aldığınızda size sağlamlık hissini ve güvenirliliğini gösterebilmeli. Genelde çakma olan ürünler orijinal olan üründen daha hafiftir ve daha kalitesiz malzemeden üretilmektedirler aşağıdaki resimden de anlaşılacağı gibi ürünler bire bir aynılar yani klonlanmışlar.

Görselden anlaşılacağı gibi, çakma olan üründe yukarıdaki Samsung logosu yok yani malı üreten adam marka ihlali gerekçesi ile başım derde girecektir düşüncesine kapılarak buraya Samsung logosunu koymamış ürünler bire bir aynı. Böyle belli başı olmayan internet siteleri gibi yerlerde ederinin çok çok altına satılan bu ürünlere kesinlikle talep göstermeyiniz. Bu ürünler yazıda anlatıldığı gibi ya kopya yada çalıntı olarak sizlere satılmakta zaten ederinin çok çok altında bir fiyata aynı ürünü vermek pek akıllıca bir tutum değil.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER