ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 15:17

Polisten Tor operasyonu: 17 gözaltı

Polisten Tor operasyonu: 17 gözaltı

ABD ve Avrupa polisi internetin popüler ağı Tor'da operasyon başlattı.


ABD ve Avrupa polisi internetin popüler ağı Tor'da operasyon başlattı.Operasyonda çeşitli ülkelerden toplam 17 kişi gözaltına alındı. Amerikalı ve Avrupalı polislerin ortak yürüttüğü operasyonda Tor'u kullanarak kendisini maskeleyen 400 kaçakçı site kapatıldı. Olayla ilgili 17 kişi de gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan FBI yetkilileri, kendilerini "karaborsa" olarak adlandıran grupların tor üzerinden kimliklerini gizleyerek yasadışı uyuşturucu, ateşli silah, çalıntı kredi kartı satışı ve kara para aklama suçlarını işlediklerini tespit edildiğini açıkladı. Gözaltına alınan 17 kişi ile birlikte 1 milyon dolarlık bitcoin parası, 200 bin dolar değerindeki uyuşturucu, altın ve gümüşe el konuldu.

Tor ya da TOR The Onion Router'ın kısaltmasından meydana gelir. Tor gizlilik ve güvenliği ön planda tutarak kişi ve grupların online işlem ve gezinti yapmalarına olanak sağlayan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan büyük bir ağdır.TOR aslen Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri araştırma Laboratuvarında ortaya çıktı.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER