ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Kasım 2014 Cumartesi 13:25

Philae Uzay aracından kötü haber!

Philae Uzay aracından kötü haber!

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Rosetta uydusundan önceki gün 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına iniş yapan ‘Philae’ uzay aracı başarısız mı oldu?


Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Rosetta uydusundan önceki gün 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına iniş yapan ‘Philae’ uzay aracıyla ilgili pek de iç açıcı haberler vermedi.

Rosetta uydusunun taşıdığı 100 kilo ağırlığındaki ‘Philae’ uzay aracı, 10 yıl süren yaklaşık 7 milyar kilometrelik yolculuktan sonra, çarşamba günü TSİ 18.03’te, kuyrukluyıldızına iniş yaptı. Philae’nin kuyrukluyıldız yüzeyinde çekip Dünya’ya yolladığı fotoğrafları inceleyen ESA uzmanları, şimdi, uzay aracının kuyruklu yıldızın tam olarak neresine indiği üzerine yoğunlaştı. ‘Philae’nin düz olmayan, kayalık bir çeşit mağaraya sıkıştığından endişe edilirken, inişte güneş panellerinin de zarar görmüş olabileceği açıklandı. Ayrıca kuyruklu yıldıza inen uzay modülü Philae’nin güneş panellerinin gölgede kaldığı ve bu durumun araştırmaları olumsuz etkileyeceği bildirildi. Bu da, kendini şarj edebilmesi için Güneş ışığı alamayacağından, uzay aracının sadece 20-30 saatlik ‘ömrü’ kalacağı anlamına geliyor.

1415955749_b2uektaimae8r0h.png

Avrupa Uzay Ajansı (ESA)’nın yaptığı açıklamaya göre dünyadan 510 milyon kilometre uzakta olan kuyruklu yıldıza iniş yapan uzay modülünün yıldızın üzerindeki engebeli arazide bir tepenin üzerine indiği bilgisi gelmişti. 

ESA çalışanları yapılan basın toplantısında, Philae'nın kuyruklu yıldız üzerinde tam olarak nereye yerleştiğini anlamaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Hatırlayacak olursak TWITTER’da, ‘Philae Lander’ hesabından dün atılan bir ‘tweet’te, önce, “Merhaba 67P’deki yaşamdan güncel bilgi. Dün yorucu bir gündü. 3 kez iniş yapmaya çalıştım” bilgisi verilmiş, öğle saatlerinde atılan tweet’te ise “67P’de bir sarp kayalığın gölgesindeyim” Twett'i servis edilmişti. 



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER