ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:14

Öğrenci dostu uygulama: PhotoMath

Öğrenci dostu uygulama: PhotoMath

PhotoMath matematik sorularını saniyeler içerisinde çözüyor.


Mobil mağazalarında günlük hayatı kolaylaştıran pek çok uygulamaya rastlamak mümkün. Bunlardan biri de öğrenci dostu bir işleve sahip olan PhotoMath uygulaması. Google Çeviri uygulamasında kameraya okutulan yazıların istenilen dile tercüme edilmesi takdir edilen bir özellik olmuştu. PhotoMath uygulaması ise benzer ancak daha gelişmiş altyapısıyla kameraya okutulan matematik sorularını anında çözüyor. Kitapta yer alan matematik sorularını kısa süre içerisinde çözen uygulama istenildiği takdirde çözüm yolunu da gösteriyor.

1414409624_screen322x572.jpeg1414409632_screen322x572-1.jpeg

PhotoMath sahip olduğu özellikle öğrencilerin çok seveceği bir uygulama olacağı kesin. Pek çok öğrenci için matematik kabusunu sona erdirecek PhotoMath şimdilik tüm matematik ifadelere destek sunmuyor. İlerleyen günlerde yeni güncellemelerle yeni çözümler sunacak uygulama; aritmetik, kesirler, ondalık sayılar, lineer eşitlikler, logaritma ve fonksiyonlar gibi konularda birçok soruya çözüm getiriyor. Uygulamanın el yazısını tanıma özelliği henüz bulunmuyor.

PhotoMath her ne kadar faydalı bir uygulama gibi görünse de, kopya ve öğrencileri kolay çekmek gibi olumsuzları da bulunuyor. PhotoMat uygulaması şu an için Windows ve iOS platformlarında mevcut. Android uygulaması 2015'in başında yayınlanacak. 

İndirme linkleri; Windows Phone, iOS

Alt bölümde uygulamanın tanıtım videosuna göz atabilirsiniz. 

 

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER