ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Nisan 2014 Çarşamba 21:12

Notebook batarya ve adaptör cihazınız bozulursa ne yapmalısınız?

Notebook batarya ve adaptör cihazınız bozulursa ne yapmalısınız?

Sürekli yapılan şarj zamanla notebook bataryasını eskitmekte ve ömrünün bitmesine neden olmaktadır


Notebook bilgisayarlar özellikle iş dünyasında çok talep görmektedir. Notebooklar, kolay taşınabilirliği ve dış alanda rahat kullanılabilirliği nedeni ile insanların yanından ayırmadığı cihazlar haline gelmiştir.

Ancak ne var ki notebooklar batarya sistemi ile çalıştığından önce şarj olup bataryalarının doldurulması sonra bataryası bittiğinde tekrar şarj edilmesi gerekmektedir. Sürekli yapılan bu işlem zamanla notebook bataryasını eskitmekte ve ömrünün bitmesine neden olmaktadır. Ömrü tükenen notebook bataryası dolsa bile bilgisayar açıldığı anda şarjı çok kısa sürede bitmektedir. Bu durumda da cihazın kullanılması için elektrik bağlantısı zorunlu hale gelmektedir.

1397057263_adabtorbataryabozulursa.jpg

Notebook bilgisayarlar için bir diğer durum ise;  notebook bilgisayarların elektrik prizi ile bağlantısını sağlayan adaptör cihazının da sürekli şarj işlemleri için kullanılması zamanla adaptörün deformasyona uğramasına, kablo içinde kopuklukların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu durum da adaptörün bozulmasına notebook bilgisayarın elektrik alamamasına neden olmaktadır.

Yaşanılan bu durumlarda yapılması gerekilen en önemli şey, notebook batarya ve adaptörü tamirden çok yenisi ile değiştirmektir. Çünkü tamir edilen adaptör veya batarya tekrar, tekrar bozularak yeni fiyatından daha yüksek bir maliyete mal olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gerekilen bir diğer konu ise notebook cihazının orijinal batarya ve adaptörünü almakta diretmemektir. Notebook markasının orijinal batarya veya adaptör fiyatı çok yüksek olacağından bunun yerine her tip notebook ile uyumlu olarak çalışan notebook ve adaptör markaları tercih edilmelidir. Tochi gibi  adaptör veya batarya ürünleri hem işinizi görecek hem de mali açıdan sizi yormayacaktır.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER