ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2014 Cuma 15:51

NFO dosyası nasıl açılır?

NFO dosyası nasıl açılır?

İnternetten indirdiğim zip uzantılı dosyaların içinden NFO dosyası çıkıyor, bu NFO dosyalarını açabilir miyim, yada nasıl açarım?


Zaman zaman internetten indirdiğimiz bazi zip dosyalarının içerisinden .nfo uzantılı dosyalar çıkabiliyor. Bu dosyalara tıkladığınızda da  "Sistem Bilgisi - Sistem Bilgisi .nfo dosyasını açamaz. Dosya bozuk veya Sistem Bilgileri sürümüyle uyumsuz olabilir " şeklinde hata almanız mümkündür.

Öncelikle HFO'nun ne olduğunu açıklayalım. NFO, "info" veya "information" kelimelerinin kısaltması olarak türetilmiştir. .nfo dosyaları ASCII yazı tabanlı karakter kodlaması dosyalarının uzantısıdır. Bu dosyalar, yazı tabanlı dosyaları okumak için geliştirilen yazılımlarla görüntülenebildiği gibi, .nfo dosyaları için özel olarak tasarlanmış yazılımlar da bulunmaktadır.

1418995935_img20141219152845.jpg

NFO dosyalarını tamamlayanlar genellikle dosyaların içine ASCII dışındaki karakterleri de katarlar. Bu kod sayfaları arasında en çok kullanılanı da Kod Sayfası 437 'dir. Eğer NFO dosyasını görüntüleyen kişi bu kod sayfasını desteklemeyen bir yazılım kullanıyorsa, anlamsız ve garip yazılarla karşılaşabilir. Peki bu NFO dosyaları açılabilir mi?

NFO dosyalarını görüntüleyebilmek için birçok özel yazılım mevcut. Bu yazılımlardan kullanımı basit olduğu için Windows Not Defteri en çok tercih edilendir. Ayrıca DAMN NFO Viewer programı ücretsiz ve .nfo dosyaları düzgün görüntüleyen bir uygulamadır. Bu iki programı kullanarak sizde nfo dosyalarını açabilirsiniz.



KAYNAK : NFO dosyası nasıl açılır?

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER