ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2017 Salı 14:54

Microsoft'tan BM'ye 5 milyon dolarlık destek

Microsofttan BMye 5 milyon dolarlık destek

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile Microsoft arasında 5 yıllık iş birliği anlaşması imzalandı


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile ABD'li teknoloji devi Microsoft arasında 5 milyon dolarlık hibe karşılığında 5 yıllık iş birliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcülerinden Ravina Shamdasani, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Microsoft ile yaptıkları anlaşmayı bir özel sektör kuruluşunun "benzeri görülmemiş" desteği olarak nitelendirdi.

Shamdasani, 5 yıllık süreyi kapsayan anlaşmanın, dünyanın birçok bölgesindeki kritik insan hakları durumlarının önceden tahmin edilmesi, analiz edilmesi ve doğru zamanda tepki vermek üzere tasarlanmış ileri teknolojilerin geliştirilip kullanılmasını hedeflediğini belirterek, Microsoft'un BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin çalışmalarını desteklemek için 5 milyon dolar hibe yapacağını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad el Hüseyin ise yaptığı yazılı açıklamada, teknolojinin hızla geliştiğini ve insan hakları sorunlarına yönelik lehte de aleyhte de kullanılabileceğini vurguladı.

Hüseyin, "Bu gerçekten çığır açacak bir anlaşma olabilir." ifadesini kullandı.

Microsoft Başkanı Brad Smith de dünyanın sorunlarına duyarlı bir şirket olarak, bu sorunların çözümüne yardımcı olma sorumluluğu taşıdıklarını söyledi.

 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER