ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 15:44

Lütfi Elvan 4G için tarih verdi

Lütfi Elvan 4G için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılında 4G’ye geçileceğini söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılında 4G’ye geçileceğini söyledi.

Bakan Lütfi Elvan, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve Bahçeşehir Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolünün imza törenine katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yapılan törene Bakan Lütfi Elvan’ın yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve davetliler katıldı.

Bakan Lütfi Elvan, Türkiye’de 10 yıl içinde yaşanan gelişmelerden bahsederek, “10 yıl öncesi Türkiye ile bu günkü Türkiye arasında dağlar kadar fark var. 2002 yılında geniş bant abone sayısı yok denecek düzeydeydi. Bu gün ülkemizde 240 bin kilometre fiber optik alt yapıya sahibiz. Makineler arasında iletişimde neredeyse 4- 5 yıl öncesine kadar hiç bir varlık göstermeyen bu alan 2.3 milyona ulaşan bir aboneye eriştik” dedi.

“2015 YILINDA 4G’YE GEÇİŞ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

“2015 yılında 4G’ye geçiş için çalışmalara başladık” diyen bakan Elvan, “Bu gelişmeler sağlanırken de Türkiye’nin sadece bölgesinde değil dünyada söz sahibi olan ülkelerden birisi olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu yapıldığı takdirde başaramayacağımız hiçbir alan yoktur. Son 12 yılda yaşanan gelişmeler bunun en önemli göstergesidir. Yok denecek kadar olan bilişim sektörünün cirosu bu gün 61 milyar liraya ulaşmış durumda. Eğer biz 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştireceksek katma değeri en yüksek olan alanlardan biri yazılım sektörüdür. Bu alan bizim çok daha yoğunlaşmamız ve yatırım yapmamız gerekiyor. Bizler bunu sağlarken, iş adamlarının önünü açarken bu sektöre ilgilenen gençlerin de yoğun şekilde çalışmaları üretmeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bakan Elvan imzalanan protokol ile ilgili de, “İmzalayacağımız protokol çerçevesinde uygulamadan gelen iş adamları üniversitemize, ‘Ben şu niteliklerde öğrenci, mühendis istiyorum, bana bu vasıflarda eleman yetiştir’ diyecek. Üniversite piyasanın istediği elemanları yetiştirecek. Mezun olduğunda çalıştığı iş yerinde ustasından, kalfasından işi öğrenmeyecek, orada çalışanlara iş öğretecek mühendisler yetişecek. Bunun yazılım sektörü ile yetinilmemesi gerektiğini düşünüyorum diğer alanlarda da üniversiteler ile sanayiler arasında iş birliğinin gelişmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER