ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 14:21

LG'nin en güçlü akıllı telefonu

LGnin en güçlü akıllı telefonu

LG G3'ün belkide hiç bilmediğiniz 40 ipucu ve püf noktası haberimizde!


LG’nin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en iyi akıllı telefon LG G3, gerek teknik özellikleri ile gerekse tasarımı ile göz dolduruyor. Android işletim sisteminin yanısıra birçok yazılım özelliği ile gelen LG G3, kullanıcılarına birçok özelleştirme seçeneği sunuyor.

Bu kadar çok özelliği bulunan bir cihazı hemen çözmesi kolay olmasa gerek. Sizlere bu haberimizde Phone Arena sitesinin toparladığı LG G3’ün özelliklerinden 40 ipucunun listesini sunacağız.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda, LG G3’ün 40 ipucu ve püf noktasını inceleyebilirsiniz.

Titreşim gücünü ayarlayın

Gelen aramalar sırasında yada yoğun bildirimlerde titreşimi daha yumuşak hale getirmek için Ayarlar, Ses ve 'Titreşim gücü' düğmesine dokunun. Burada titreşim türünü değiştirmenizi sağlayacak beş seçenekten birini seçebilirsiniz. Bu ayarlarla titreşimi daha sert ayarlayabileceğiniz gibi daha yumuşak bir şekilde sizi uyarmasını da sağlayabilirsiniz.

1406318288_01.jpg


Akıllı Bülteni Açma ya da Kapatma


LG Smart Bülteni sağlık ve ipuçları ile ekranınızı işgal edip duruyorsa, Ayarlar> Ana Ekran -> Ev ekranı ve 'Akıllı Bülten' Açık veya Kapalı düğmesine dokunun. Bu kadar basit.

1406318298_02.jpg

 

Navigasyon düğmeleri düzeni ve renk değişimi

Android gezinti çubuğu yeniden düzenlenmiş ve iki ek kısayollar ve renk şemaları ile özelleştirilebilir. Ayarlar, Ekran, Ana Dokunmatik Düğmeler seçeneğine gidin. 'Düğme kombinasyonu'na dokunun ve sadece istediğiniz pozisyonlara düğmeleri sürükleyin. İşiniz bittiğinde, geri önceki menüye gidin, 'Renk' düğmesine dokunarak beyaz ve siyah tonları arasında seçim yapın.


1406318303_03.jpg

Üçlü kademe zoom etkinleştirin

 

Bu özellik ile LG G3’ün ekranına 3 kez arka arkaya dokunduğunuzda her parçasına yakınlaştırma sağlar. Bunun için Ayarlar, Genel, Erişilebilirlik bölümünde 'Dokunmatik Zoom' seçeneğini açarak etkinleştirebilirsiniz. Bazı durumlarda üçlü zoom çakışabilir


1406318310_04.jpg

Yeni bildirimler için flaşlı uyarı alın

Ayarlar < Genel < Erişebilirlik menüsünden Gelen çağrılar ve bildirimlerin G3 kamerasındaki flaşın yanıp sönmesini ayarlayabilirsiniz. Kısaca 'Flash uyarıları' seçeneğini etkinleştirdiğinizde, biri sizi aradığında veya bir bildirim aldığınızda telefonunuzun flaş ışığı yanacak. 


1406318316_05.jpg

 

“Universal touch” hareket kontrolünü etkinleştirme

“Universal touch” hareket kontrolü özelliği ekrana kayan düğme yerleştirmenizi sağlar. Ekrana bastırdığınız zaman çıkan siyah baloncuk içine istediğiniz uygulama için kısayol harfini yazınca direk uygulama çıkar. Mesela Aramalar için bir C çizin, kilit ekranı için L, Web için W, Mesaj için M ve Ayarlar için S.


1406318323_06.jpg

 

Güç tuşu ile çağrı sonlandırma

Güç tuşu ile çağrı sonlandırmak için  Ayarlar, Genel, Erişilebilirlik gidin ve 'Güç tuşu çağrı bitir' seçeneğine dokunun.


1406318329_07.jpg

Tek elle kolay kullanım

LG G3’ün büyük ekranını tek elle daha rahat kullanabilmek için bazı zekice hileler bulunuyor. Ayarlar, Genel, Tek elle çalıştırma ve mevcut özelliklere bir göz atın. Burada Dial tuş takımı seçeneğini etkinleştirin. Bununla tuş takımını kaydırma özelliğine sahip olursunuz. Böylece tuş takımını parmağınıza en yakın yere kaydırıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı seçeneklerle LG Klavye’yi de etkinleştirerek aynı özelliği klavye üzerinde de kullanabilirsiniz.


1406318335_08.jpg

Kısayol olarak ses tuşlarını kullanın

 

LG G3’ün arka kısmında bulunan ses tuşlarını kullanarak, cihaz kapalıyken hızlı bir şekilde Qnote ve Kamera uygulamalarını etkinleştirebilirsiniz. Bunun için Ayarlar, Genel, Kısayol anahtarına gidin ve Açık / Kapalı düğmesine dokunun.Ses düğmesine basılı tutarak kısayolu kullanabilirsiniz.


1406318344_09.jpg

Galeri'deki belirli fotoğrafları ve videoları kilitleyin

 

Meraklı gözlerden özel verilerinizi gizlemek ister misiniz? LG G3 Galeri uygulaması içinde multimedya içeriği için bir dahili kilit mekanizması vardır. Bunu etkinleştirmek için Ayarlar, Genel, Güvenlik gidin ve 'İçerik kilidi' düğmesine dokunun. Bir şifre ile ya da bir desen çizerek galerideki fotoğraflarınızı kilitlemek için seçenek alırsınız. Kilit ayarlandığında, Galeri'ye gidip üç nokta anahtarı menüsünden 'Lock' dokunarak tek tek dosyaları kilitleyebilirsiniz.


1406318352_10.jpg

Misafir modunu etkinleştirin

 

Bir süre için başkasına G3’ünüzü ödünç verdiğiniz zaman bu modu kullanabilirsiniz. Örneğin çocuklarınıza.  Ayarlar, Genel menüsünde bulunan 'Misafir modun'u etkinleştirdiğinizde sizin özel verileriniz gizlenir ve diğer kullanıcıya özel ekran açılır.


1406318359_11.jpg

Gelen çağrılar ve alarmlar için hareket denetimini etkinleştirmek

LG G3 sınırlı ama iyi düşünülmüş yerleşik hareket kontrolleri ile geldi. Bunlar Ayarlar, Genel, Hareketleri menüsünde bulunur.Mesela Sadece telefonu kulağınıza getirerek, gelen aramaları cevaplamak için 'gelen bir aramayı cevaplama' seçeneğini etkinleştirin. Kulaklık bile olsa telefonu kulağınıza getirdiğinizde otomatik olarak gelen çağrıyı cevaplayacaksınız. Çağrının kabul edildiğini onaylamak için hafif bir titreşim alırsınız. Bir aramayı cevaplayacağınızda G3’ün otomatik olarak zil sesini azaltması için "Fade out zil sesi" seçeneğini etkinleştirin. Sadece telefonu ters çevirerek telefonu susturmak için ise Sessiz gelen aramaları" etkinleştirin. Ayrıca telefonu ellinizde çevirerek, alarmı erteleme ve durdurma yapabilir, ya da bir videoyu duraklatabilirsiniz.


1406318365_12.jpg

Quick Circle kasada uygulama kurulumu

LG G3’ünQuick Circle kasayı kullanmak için Ayarlar, Genel gidin ve 'QuickCircle case' seçeneğini etkinleştirin. Seçeneği tekrar dokunun ve sonra 'Select uygulamalar' düğmesine dokunun. Orada daire pencere içinde göstermek için altı adet kadar uygulama seçebilirsiniz.


1406318379_13.jpg

Çift Pencere ile Multitask

LG G3 çift pencere özelliği ile size bir ekranda iki uygulama kullanma fırsatı sunuyor. LG’nin Çift Pencere özelliği, daha önce Samsung cihazlarda tanıtılan Multi Window özelliğinin bir kopyası diyebiliriz. Çift Pencere ekranınızın altında gezinme çubuğunda bulunan Geri düğmesine uzun basarak etkinleştiriliyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde kullanıcılar iki ayrı uygulamayı birbiri üstünde aynı anda çalıştırabiliyor. Mesela internette gezinirken, aynı anda üst kısımda bir Youtube videosu izleyebilirsiniz.


1406318386_14.jpg

Otomatik Çift Pencere etkinleştirin

LG G3’ün çift pencere özelliğini otomatik hale getirebilirsiniz. Bu seçeneğe geçiş için Ayarlar, Genel, 'Dual penceresi' düğmesine dokunun ve 'Split görünümü' kontrol edin.


1406318393_15.jpg

Qslide ile Multitask

LG G3’te çoklu görev için diğer bir uygulama da Qslide. Bu özellik ile boyutlandırılabilir küçük pencereleri ekranda taşıyabilir ve şeffaf yapabilirsiniz. Qslide uygulamalarına erişim için bildirim çekmecesini çekin ve Qsilide simgesine dokunun. Qslide uygulamaları bir satırda gösterilir. İstediğiniz uygulamaya dokununca ekranda açılır.


1406318400_16.jpg

Kontrol altında boş alan tutmak için 'Akıllı temizlik' kullanın

Cihazınızın ücretsiz depolama alanını kontrol altında tutmaya yardımcı olması için LG, “Akıllı “Temizlik adında basit bir özellik sundu. Ayarlar ve Genel menüsünde bu özelliği bulabilirsiniz. Bu hizmet indirme klasöründe ne kadar geçici dosya ve boşta uygulama varsa izler. Bu gereksiz ve geçici simgeye dokunarak silebilirsiniz. Akıllı temizlik de size düzenli aralıklarla bildirimler verebilir ve de LG Smart Bildirimi servisine bağlanır.


1406318408_17.jpg

LG G3’Ü HIZLANDIRMA

Bu özellik LG G3’ü tam anlamıyla hızlı yapmaz ama size daha hızlı hissettirir. Ayarlar < Genel < Telefon ve Yazılım Bilgi Hakkında bölümüne gidin. Ardından, Genel, Geliştirici Seçenekleri bölümünde bulunan yapı numarasına dokunun. Geliştirici seçenekler menüsüne girin ve 'Window animasyon ölçek', 'Geçiş animasyon ölçek' ve 'Animator süresi ölçeği' seçeneklerini 1x olarak ayarlayın.


1406318415_18.jpg

LG G3’ü Tamamen sessize alın

Eğer bir an için bildirimler, hoparlör ve led ışığını kapatıp sessiz kalmak istiyorsanız, Ayarlar < Ses gidin ve Sessiz Mod’da açın. Ek seçenekler için, 'Sessiz modu'na dokunarak bildirim LED, alarmlar ve gelen çağrıları engellemek için bir fırsat elde edersiniz. Ayrıca, Gelen arama ayarlarına dokunarak, engellenen kişileri ve sessiz modda sizi arayabilecek belirli kişileri gönderilmek üzere bir otomatik yanıt iletisi belirtebilirsiniz.


1406318423_19.jpg

Wi-Fi hotspot ve Bluetooth/USB-tethering etkinleştirin

Eğer güvenilir bir veri bağlantınız varsa LG G3, kolayca mobil Wi-Fi hotspot, ya da bilgisayarınız için USB tethering olarak dönüşebilir. Her iki seçeneğe erişmek için Ayarlar <  Ağlar menüsünde bulunan 'Tethering & Ağlar' seçeneğine dokunun. 8 cihaza kadar Wi-Fi hotspot bağlantısı yapabilirsiniz.


1406318430_20.jpg

Kilit ekranı kısayollarını özelleştirme

LG G3 kilit ekranını özelleştirdiğiniz zaman, telefonun kilidini açmadan belirli uygulamaları başlatabilir ve sizin kendi kısayollarınızı tanımlayabilirsiniz. Tüm kilit ekran seçenekleri Ayarlar, Ekran, Kilit ekranı menüsünde bulunur. Girince, 'Kısayolları'  ile karşılaşacaksınız. Özelleştirmek için kısa yol ayarlayın. Bunu değiştirmek için her kısa yol yanındaki küçük dişlilere dokunun ve düzenleme bittiğinde 'Kaydet' düğmesine dokunun.


1406318437_21.jpg

Değişim klasör adı ve renk

LG G3 sizin ekranda her klasörün adını ve rengini değiştirmenize olanak sağlar. Basitçe klasörünü açın ve adını içeren çubuğuna dokunun. Daha sonra buna yeni bir ad verebilir ve 12 mevcut renklerden birini atayabilirsiniz!


1406318444_22.jpg

Çoklu fotoğraf ile duvar kağıdı

Kim sadece bir duvar kağıdı olabilir dedi? LG G3 ile her ana ekran için farklı bir tane olabilir! Dokunun ve ev ekranın herhangi boş bir alana tutun, 'Duvar Kağıtları' düğmesine dokunun ve 'Multi-fotoğrafa' dokunun. Galeriden istediğiniz fotoğrafa dokunun ve uygula deyin. Basit, ama çok cool!

 


1406318450_23.jpg

Spesifik uygulamaları göstermek ve gizlemek

Kolayca uygulama çekmecesi içinde belirli uygulamalar ve widget'ları gizleyebilirsiniz.  Uygulamalar içinde bulunan sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. Orada 'Hide / Show uygulamalar' seçeneğine dokunun. Orada bulunan uygulamaları gizlemek veya göstermek için oradaki onay kutularını işaretleyin.  


1406318456_24.jpg

Akıllı ekranı etkinleştirin

LG G3, gözlerinizle ekranına bakarak, ekran ışığını loş veya kapatmanızı sağlayan Akıllı ekran özelliğine sahip.   Etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Ayarlar, Ekran gidin ve 'Akıllı ekrana' dokunun. Telefon yüzünüzü algıladığında ekranın ışığı yanar.


1406318462_25.jpg

Pil Tasarrufu ayarlayın

LG G3’ün en hoş işlevlerinden biri de pil tasarrufu ayarı. Telefon şarjın belli bir eşiğin altına düştüğünü algıladığında optimizasyonlar ve kısıtlamalar kümesi uygular. Yapılandırmak için, Ayarlar, Genel, Pil ve 'Pil tasarrufu için' seçeneğine dokunun. Burada, pili yapılandırabilir ve özel seçenekleri etkinleştirebilirsiniz. Pil tasarrufuna dokunun, pil şarjı belirlenen eşiğin altına düştüğünde Titreşim, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, LED bildirimleri, otomatik eşitlemeyi kapatıp, ekranı karartıp, 15 saniye zaman aşımı süresini ayarlayabilirsiniz.


1406318468_26.jpg

El işareti ile selfie çekin

LG G3 ile selfie çekerken telefonun sallanmasına ve kötü fotoğraflar çekmeye son. LG G3 Selfie Modu ile kameraya elinizi kapatıp açın ve pozunuzu verin o sizi çeksin. Selfie çekmeden önce üç-saniyelik geri sayım başlayacak.


1406318474_27.jpg

Ekran rengi tonunu değiştirme

Ayarlar, Genel, Erişilebilirlik ve Renk ayarlamalarına gidin. Fonksiyonu açın ve kontrast ve renk tonunu ayarlamak için parmağınızı sürükleyin. Varsayılan ekranına geri sıfırlamak için ya da sadece tekrar fonksiyonu kapatmak için ise üç kare menüsünü kullanın.


1406318482_28.jpg

LG QMemo+ ile açıklama alma ve ekran paylaşma

LG Qmemo +, ekranın üzerinde çizdiğiniz veya yazdığınız bir şeyi yada, ekrandaki içeriğin bir anlık görüntüsünü alarak, e-posta, sosyal medya ve bulut üzerinden paylaşmanızı sağlayan basit, ama güçlü bir açıklama aracıdır. Açılır bildirim çekmecesinden erişebileceğiniz LG Qmemo+ uygulamasında bulunan fırça ve silgilerle ekran üzerine istediğinizi çizip, işiniz bittiğinde kaydedip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Paylaşmak için üç noktalı menüyü kullanın.


1406318489_29.jpg

Ayrıntılı not tutmak için LG Qmemo + kullanın

LG Qmemo + sadece bir açıklama aracı değil, aynı zamanda büyük bir not tutma uygulaması. Uygulama çekmecesinden başlattıktan sonra LG Qmemo + ile notlar oluşturabilirsiniz.  Daha sonra kaydettiğiniz notları paylaşmak için Google Drive hesabınızla eşleştirmeyi kurabilirsiniz. Bunu yapmak için, LG Qmemo + 'ın ana ekranına gidin üç kare düğme menüsüne dokunun ve Ayarlar'ı seçin. Sonra, sadece Google hesabınızı ekleyin. Ayrıca, hava ve yer verileri ve zamanlanmış konum hatırlatmaları ekleyerek notlarınızı özelleştirebilirsiniz. Gerçekten iyi şeyler!


1406318496_30.jpg

Uygulama anahtarlarını değiştirmek

LG G3’ün en iyi özelleştirmelerinden biri de, uygulaması geçiş menüsünde, navigasyon düğmesi için üç yakınlaştırma seviyesi olması.


1406318503_31.jpg

Otomatik olarak özel mesajlar ile aramaları reddetmek

LG G3, otomatik olarak belirli numaralardan gelen çağrı ve mesajları reddedebiliyor. Eğer kara liste kurmak istiyorsanız, çevirici uygulamayı açın, üç noktalı menüye dokunun, 'Arama ayarları' düğmesine ardından 'Çağrı reddetme' seçeneğine dokunun. Bir mesajı engellemek için ise önceki menüye gidin ve 'iletisiyle Reddet' düğmesine dokunun.


1406318509_32.jpg

İletişim ve görüntü sekmelerini yeniden düzenlemek

Arama uygulaması sekmeleri önceden ayarlanan sırayı değiştirmenizi sağlar. Böylece kişileri istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz. Arama uygulamasını açın, Rehber sekmesine gidin ve üç nokta düğmesine dokunun. Burada sekmeleri düzenle seçeneğine dokunun ve burada istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Ardından, üç nokta düğmesine dokunun ve buradan Ayarlar’a gidin. Önce "Sıralama listes’ni kullanın "Kişi adlarını görüntüle" seçeneğinden istediğiniz ada göre sıralayın. Aile, arkadaş vs…


1406318516_33.jpg

Fotoğraf çektikten sonra yeniden odaklama

LG G3 kamera uygulaması çektikten sonra fotoğrafı yeniden odaklamanızı sağlar. “Sihirli Odak” modunu açın ve daha sonra istediğiniz yere kamerayı yeniden odaklayın.


1406318521_34.jpg

LG G3 ile ekran görüntüsü alma

LG G3’ün arka kısmında bulunan ortadaki güç düğmesi ve altındaki ses kısma düğmesine aynı anda dokunarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.


1406318528_35.jpg

Mesaj konuşma temasını değiştirme

LG'nin yeni kullanıcı arabirimi, gönderdiğiniz ve aldığınız metin mesajları Mesajlar uygulamasında hangi temada sunulacağını belirlemenizi sağlar. Mesaj uygulamasında üç nokta menüsüne dokunun ve orada bulunan “Konuşma Teması” seçeneğinden istediğiniz ayarları yapın.


1406318536_36.jpg

Mesajın spam filtresini ayarlayın

Metin mesajlaşma uygulamasında spam içerik için iletileri denetleyen bir dahili spam filtresi mevcut. Bu filtre aynı zamanda sizin tarafınızdan tanımlanmış belirli kelimeleri içeren mesajları engellemenizi sağlar. Mesajlaşma uygulamasını açtıktan sonra üç nokta düğmesine dokunun ve 'Spam yöneticisi'  seçeneğine dokunun. 'Spam Ayarlar'ına dokunun ve 'Spam sözcükleri' seçeneğinde görmek istemediğiniz kelimeleri ekleyin. Spam filtresi de telefonunuza bilinmeyen, ya da belirli sayıların kapalı mesajları önleyebilir. Bu seçenekler aynı Spam ayarları menüsünde bulunmaktadır.


1406318542_37.jpg

Alarmı durdurmak için bir bulmaca kilidi çözün

LG G3 alarmının sizi daha iyi uyandırmasını istiyorsanız, alarm çaldıktan sonra kapatmak için bir bulmaca çözebilirsiniz. Böylece gözünüz daha iyi açılacaktır. Saat uygulamasına gidin, üç kare düğmesine dokunun ve Ayarlara dokunun. Ardından, 'Puzzle kilidi' düğmesine dokunun. Mevcut üç bulmacadan birini seçin ve uygulamanın ana ekranına geri dönün. Bir alarm ekleyin ve ayarlarında, 'Puzzle kilidi'ni etkinleştirin.


1406318548_38.jpg

Uygulama simgeleri olmadan duvar kağıdı görüntüle

Üzerinde uygulama simgeleri kalmadan bir an için duvar kağıdının tadını çıkarmak istiyorsanız, ekran üzerinde zoom yapın.


1406318554_39.jpg

Fotoğrafa kolaj yapın

LG G3 Galeri uygulaması fotoğraflardan güzel kolajlar oluşturmak mümkün. Bir albümü açın üç nokta düğmesine dokunun ve 'kolaj yapın' seçeneğine dokunun. İstediğiniz fotoğrafları kontrol için kolaj türünü seçin. Telefon bu fotoğrafları normal bir fotoğraf olarak 'Kolaj' albümünün içine kaydeder.


1406318560_40.jpg



KAYNAK : LG'nin en güçlü akıllı telefonu LG G3 için 40 ipucu ve püf noktası

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER