ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 14:32

LG'den Odin yonga setine sahip telefon geliyor

LGden Odin yonga setine sahip telefon geliyor

LG'de kendi yonga setini kullanan telefonlarını piyasaya sunuyor


LG uzun zamandır (yakllaşık 2 yıldır) kendi çipsetini yapmak için yoğun bir çaba içerisindeydi. Bu yılın başlarında LG'ye yakın kaynaklar yeni yonga setinin ısınma sorunları yaşamasından dolayı geçici bir süre ertlendiği yönünde bilgiler vermişlerdi. 

Yeni gelen haberlere göreyse LG, Odin yonga seti olarak adlandırılan yeni işlemci ve grafik biriminde sona geldiğini ve yıl bitmeden kendi işlemcisini kullanan ilk telefonları piyasaya sunabileceği belirtiliyor.

Firmanın yeni yonga setini LG G3'ün farklı bir versiyonunda kullanılabileceği düşünülüyor; fakat biz LG'nin böyle bir risk kesinlikle almayacağını ve yeni işlemcinin öncelikle daha düşük fiyat segmentinde bir telefonda deneneceğini varsayıyoruz.

Odin çipseti dört adet Cortex-A15 ve dört adet Cortex-A7 çekirdekleri big.LITTLE teknolojisi sayesinde 8 çekirdeğin birden aktif olarak kullanılabildiği bir yapıda gelecek.

1413890710_gsmarena001.jpg

Tüm firmaların 64 Bit'e geçiş yaptığı bir dönemde LG'nin 32 bit işlemci ile uğraşmasını tuhaf görebilirsiniz; fakat firmanın kendi işlemcisini üretebilmesi farklı konseptte ürünleri yapabilmesinme de olanak sağlayacaktır. Bu atılımla birlikte LG'nin 2015 yılında daha agresif ürünleri piyasaya sunacağını öngörmek yanlış bir tahmmin olmayacaktır diye düşünüyoruz.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER