ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 17:27

LG'den çerçevesiz ekran

LGden çerçevesiz ekran

Son dönemde akıllı telefonlarda ekran boyutunun aynı kalırken kasaların küçüldüğüne şahit olmaktayız.


Son dönemde akıllı telefonlarda ekran boyutunun aynı kalırken kasaların küçüldüğüne şahit olmaktayız. Geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan LG G2 kendinden daha küçük ekranlı telefonlardan bile daha küçük yapısıyla öne çıkarken "çerçevesiz" telefon segmentini de oluşturmuş oluyordu.

LG, G3 ile de aynı segmente devam etti ve kasa/ekran orantısı en yüksek firmalardan birisi oldu. Gelen bilgilere göre firma yeni geliştirdiği ekran ile bu segmentte sınırları çizecek gibi görünüyor.

5,3 inç boyutunda ve 0,7mm çerçeve kalınlığına sahip ekranlar üretebildiğini duyuıran LG yeni ekranlarını basının karşısına çıkarttı. Bir kredi kartının et kalınlığının 0,8 mm olduğunu hatırlatalım.

1414672710_lg-display-07mm-bezel-1-710x354.jpg

LG kullandığı yeni bir teknoloji sayesinde bu ekranların su ve toz geçirmediğini belirterek yeni nesil telefonlarının su ve toza dayanıklı olabileceği hakkında ipucu verdi. Yeni nesil ekranların bu incelikle gelmesi üreticilerin elini güçlendirir mi bilinmez ama önümüzdeki yıllarda telefonların tasarım anlamında büyük yol alacağını öngörmek yanlış olmayacaktır d,ye düşünüyoruz.

Volkan MANAV


ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER