ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 15:50

LG TV'lerde Quantum Dot teknolojisi

LG TVlerde Quantum Dot teknolojisi

Quantum Dot teknolojisiyle TV'lerin üretim maliyeti düşürülürken, daha zengin bir görüntüleme deneyimi hedefleniyor.


TV sektörünün önde gelen markalarından LG 2015’le birlikte yeni nesil TV’lerde Quantum Dot teknolojisine odaklanacağının bilgisini verdi. Açıklama şirketin kıdemli yöneticilerinden Jung Do-hyun’dan geldi.

Quantum Dot teknolojisi sadece LG’nin gündeminde olmayacak. Samsung’un da yeni yılla birlikte TV’lerde Quantum Dot teknolojisine yer vermeye hazırlandığı biliniyor. Hatta Samsung’un eylül ayında gerçekleşen IFA 2014’te Quantum Dot teknolojili ilk TV’yi görücüye çıkaracağı iddia edilmişti, fakat bu hamle Çinli TCL firmasından geldi. Şirket 55-inç büyüklüğünde 4K Ultra HD Quantum Dok teknolojisine sahip bir TV duyurdu. Ancak TV hala piyasaya sunulmuş değil.

1414738739_3m-quantum-dot-displa.jpg

LG, Quantum Dot LCD ekran teknolojisiyle televizyonların maliyetini ciddi manada düşürmeyi hedefliyor. 4K OLED TV’ler yaygınlaşıyor fakat yüksek fiyatlar nedeniyle hala birçok kullanıcı söz konusu TV’lerden uzak duruyor.

Quantum Dot ekranlar OLED ekranlara göre daha az maliyete sahip. \%40-50 oranında daha geniş renk yelpazesine sahip Quantum Dot paneller, OLED ekranlarda olduğu gibi doygun ve diri bir görüntüleme deneyimi sunuyor. İnsan saçından 10.000 kat daha ince yarıiletken kristallerin kullanıldığı Quantum Dot ekranlarda enerji tüketimi OLED panellere kıyasla \%15-20 oranında daha düşük. 



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER