ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Şubat 2013 Perşembe 21:45

Laz Rover görücüye çıktı!

Laz Rover görücüye çıktı!

Trabzon'da iki mobilya ustasının kaportası ve içinin bazı bölümlerini ahşaptan yaptığı ''Laz Rover'' adı verilen otomobil görücüye çıktı.


Trabzon'da iki mobilya ustasının kaportası ve içinin bazı bölümlerini ahşaptan yaptığı otomobil görücüye çıktı. Trabzon Valisi Kızılcık, ''Laz Rover'' adı verilen otomobil ile valilik önünde tur attı.

Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinde mobilya ustaları Mustafa Kaya ve Hasan Yazıcı, eski bir otomobilin yürüyen aksamını kullanıp, kaporta, konsol ve iç döşemesini ahşaptan yaptı. Benzinli motora sahip ve saatte 120 kilometre hıza ulaşabilen otomobil, ahşap kaporta ve döşeme dolayısıyla 1.5 ton ağırlığında.

Mobilya ustaları, Laz Rover''i Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'yı da yanlarına alarak Trabzon Valiliği önüne getirdiler.

Burada otomobili inceleyen Vali Kızılcık, Narmanlı ve Kaya'dan otomobil hakkında bilgi aldı. Otomobili yapan ustalara ve belediye başkanına teşekkür eden Kızılcık, Karadeniz insanının becerikliliğini, üretkenliğini bir kere daha ortaya koyduğunu söyledi.

Beşköy Belediye Başkanı Narmanlı ise amaçlarının yörede neler yapılabildiğini gösterip, beldelerini ve yöreyi tanıtmak olduğunu vurgulayarak, ''İki marangoz ustamız ile böyle bir proje ortaya çıkardık. Yaklaşık 30 bin liraya mal olmuş bu aracımızın maddi yönünden çok fikriyatı önemliydi. Üç aydan beri bu projeyi yürütüyorduk. Çok güzel bir sonuç aldık'' dedi. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER