ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 18:44

Kuzzum takip sistemi ile çocuklarımız güven içinde

Kuzzum takip sistemi ile çocuklarımız güven içinde

Türkiye’nin ilk ‘’Çocuk Takip Sistemi’’ Kuzzum, Park Bosphorus Hotel’de yapılan toplantıyla basına tanıtıldı...


Çocuk takibine odaklı olarak çıkarılan ve Türkiye’de bu konuda çözümler sunan ilk ve tek firma olan Kuzzum Takip Sistemleri A.Ş, gitgide artan çocuk kayıplarının önüne geçmek adına kurdukları sistemi basına tanıttılar. Deneyimli iki Türk mühendisi tarafından kurulan Kuzzum Çocuk Takip Sistemi, son teknolojileri kullanarak anne ve babaların çocuklarını takip etmelerini sağlıyor.

1415912570_gorsel.jpg

Anahtar teslim, tak çalıştır konseptindeki Kuzzum Çocuk Takip Sistemi’ni geliştiren, şirketin kurucu ortakları Haluk Gökçe ve Barış Dur, sistemin tanıtımının ardından, basından gelen soruları cevapladılar.

Haluk Gökçe basın toplantısında Kuzzum’un diğer takip cihazlarından farkını anlatırken: ‘’Çocuk takip sistemi ile çocuk takip cihazı çok farklı şeyler. Biz bir çocuk takip cihazı satıcısı değiliz. Türkiye’de çocuk takip sistemi hizmeti veren ilk ve tek firmayız. Cihaz, sistemin sadece bir parçasıdır tıpkı arabanın lastikleri gibi. Biz, cihazın içindeki GSM sim kartı, haritaları, arabirimi her şeyi müşterimizin kullanabilmesi için hazır bir şekilde sunuyoruz. Kullandığımız harita ve arabirimlerimiz bu sisteme özel tasarlanmıştır. Cihaz gerek boyutları, gerekse de ağırlığıyla şu anda çocuk takibine yönelik dünyanın en hafif ve küçük takip cihazıdır. Cihaz Türkiye için yerelleştirildi, hedef kitlenin kullanımına dönük basitleştirildi. Mesela kulaklıkla konuşma yok, hoparlörle konuşma var. Nedeni basitlik. Ses seviyesini arttırma azaltma yok, nedeni basitlik. Sadece 2 GSM numarasıyla konuşabiliyor, nedeni basitlik’’ dedi.

Diğer kurucu ortak Barış Dur ise: ’’Son yıllarda artan çocuk kayıplarına dikkat çekerek, her şeyden önce ben de bir babayım. Çocuklarımın güvende olması en önemli konu. Biz bu sistemin üç aydır denemesini yapıyoruz. Sistemi ilk deneyen 6 yaşındaki kızım Zeynep’ti. Zeynep’le bu sistemi kullandığımızda bizim kadar, onun da bir tuşla bize ulaşmasının yarattığı güveni gözlemledik. Anne ve babalarda olduğu kadar çocukların da üzerindeki etkilerini gördüğümüzde doğru bir yolda olduğumuza emin olduk. Bu denemeler sırasında pedagogların da görüş ve izlenimlerini aldık. Pedagoglar, çocuğun anne ve babadan uzak kaldığı zamanlarda kendini güvende hissetmesi için bu tür cihazların önemli bir etken olduğunu belirttiler.’’ dedi.

1415912641_gorsel1.jpg

Türkiye’de son dönemin en büyük sorunlarından birisi olan çocuk kayıplarına karşı Kuzzum Takip Sistemi ile aklınız rahat, içiniz huzurlu olacak gibi görünüyor



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER