ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2017 Cuma 09:58

Kırılmaz ekran koruyucusuna bakanlıktan soruşturma!

Kırılmaz ekran koruyucusuna bakanlıktan soruşturma!

Bakanlık, piyasada kırılmaz ekran koruyucusu diye satılan cam filmlere soruşturma başlattı.


Telefoncularda son dönemde kırılmaz ekran koruyucusu adı altında satılmaya başlanan ekran koruyucuları yüzlerce kişiyi madur etmeye devam ediyor. Kırılmaz diye aldıkları ekran koruyucularının kırılmasından dolayı, tüketiciler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Şikayetler üzerine Gümrük Bakanlığı ilk olarak Ankara’da baskın denetimler yaptı. Bu denetimler sonucunda ürünlerden alınan numuneler test için laboratuvara gönderildi. Testlerden çıkacak sonuçlara göre; kırılmaz ekran koruyucuların toplatılması kararı alınacak ve ithalatı ve üretimi de durdurulacak.

Yetkililer konuyla ilgili olarak; "Ürünlerden güvensiz olanlar tespit edilirse toplanması, imhası, ithalatçı ve üreticilerine idari para cezası verilmekte; cezalar kamuoyuna ilan edilmektedir. Cep telefonu aksesuarları yakın bir zamanda İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemine (GTB-İRİS) de dahil edildi. Böylece 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren sadece piyasada değil; ithalat aşamasında da denetlenecek" açıklamasında bulundu.

1512625341_pr01182.jpg



KAYNAK : Kırılmaz ekran koruyucusuna bakanlıktan soruşturma!

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER