ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 20:16

Kara leke'nin sırrı çözüldü!

Kara lekenin sırrı çözüldü!

Jüpiter’e ait bir fotoğrafta bulunan kara lekenin sırrı çözüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, söz konusu lekenin Jüpiter’in uydularından birisine ait gölge olduğunu açıkladı.


Jupiter’de meydana gelen bir fırtınanın üzerinde bulunan kara leke hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) Hubble Teleskobundan çekilen bu fotoğraf, bir süredir merak uyandırıyordu.

Gezegendeki iklim değişikliklerini izleyen ekip tarafından 21 Nisan’da çekilen ancak ilk olara bu hafta yayınlanan fotoğraf hakkında konuşan Hubble ekibi, konuyla ilgili ortaya atılan iddiaların ardından bir açıklama yaptı.

Uydu Gölgesi

Söz konusu fotoğraf hakkında bir basın açıklaması düzenleyen Hubble ekibi, fotoğraftaki kara lekenin, Jupiter’in ‘Io’ isimli uydusunun gölgesi olduğunu açıkladı.

Juppiter’in yüzeyinde meydana gelen ve Hubble ekibinin izlediği dev fırtına, büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre, 16 bin km genişliğinde olan fırtına, saatte 555 km hıza ulaşıyor.

62 uydulu gezegen

Dünya’dan 317 kat daha büyük bir kütleye sahip olan Jüpiter’in 62 tane uydusu bulunuyor. Gölgeye sebep olan uydu, 1610 senesinde Galileo Galilei tarafından bulunmuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER