ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 14:24

İzinsiz gelen SMS'lere büyük ceza

İzinsiz gelen SMSlere büyük ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan E-ticaret Kanunu'nu onayladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'u onayladı. Bu kapsamda ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak şartıyla gönderilebilecek. Alıcılardan onay almak için, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçları kullanılabilecek.

Eğer hizmet sağlayıcıları alıcıdan onay almadan birden fazla Ticari elektronik mesajları gönderirse, 10,000 TL'den 50,000 TL'ye kadar idari para cezasına maruz kalacak.

Eğer alıcı kendi isteği ile iletişim bilgilerini verirse, mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik ile ticari elektronik iletiler için ayrıca onay zorunlu olmayacak. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik mesajlar gönderilebilecek.

Alıcılar herhangi bir gerekçe belirtmeden istedikleri zaman ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecekler.

İşletmeciler; kendi sundukları hizmetlere ilişkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapamayacak. İşletmeler, siyasi propaganda faaliyetinde de bulunamayacak.

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER