ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2017 Cuma 12:03

İşte dünyanın en büyük pili!

İşte dünyanın en büyük pili!

Tesla'nın, Avustralya'da dünyanın en büyük pilinin yapımını tamamladığı açıklandı.


Güney Avustralya Eyaleti Başbakanı Jay Weatherill, yayımladığı basın açıklamasında, Tesla tarafından inşa edilen dünyanın en büyük lityum iyon pilinin tamamladığını duyurdu. Pilin yapımı için kısa sürede çok muazzam bir çalışma ortaya konulduğunu belirten Başbakan, Dünyanın en büyük lityum iyon pili enerji karışımımızın önemli bir parçası olacak. Güney Avustralya'nın yenilenebilir enerji pil depolama sisteminde lider olacağını gösteren açık mesaj veriyor. ifadelerini kullandı. 

Tesla'nın, Güney Avustralya'da Fransız enerji şirketi Neoen'le beraber yapımını tamamladığı 100 megawatt kapasiteli pilin 1 Aralık'tan itibaren testlere başlaması bekleniyor. Neoen şirketi tarafından kurulan rüzgar enerjisi tesisinde üretilecek enerjiyi depolayacak olan pil, bölgedeki 30 bin eve yaklaşık bir saat boyunca elektrik verecek. 

1511455198_resized094d2-a1c69a0ctesladepolamaunitesi.jpg

Elon Musk, 100 megawatt kapasiteye sahip dev bataryanın, benzerlerine göre 3 kat daha büyük olduğunu ve 100 günde tamamlanacağını duyurmuştu. Dünyada şu ana kadar üretilen en büyük lityum iyon bataryanın kapasitesi 30 megawatt. Tesla'nın iyon pil projesi hükümetin dizel jeneratörlerin de içinde bulunduğu 550 milyon dolarlık önlemler paketinde yer alıyor.



KAYNAK : İşte dünyanın en büyük pili!

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER