ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 13:24

İsrail'i boykot için geliştirdiler

İsraili boykot için geliştirdiler

Boykot ürünlerine Android uygulama geliştirdiler.


Bilgisayar mühendisliği öğrencisi boykot listesinin sorgulanabileceği android uygulama geliştirdi.

İsrail’in son Gazze saldırısından sonra başlayan boykot akımı çeşitli şekillerde yayılmaya devam ediyor. Filistin’de çocuklardan oluşan 2bine yakın insanın İsrail tarafından katledilmesi ile başlayan İsrail ürünlerine boykot akımı yayılmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde birçok belediyenin de katılması ile birlikte büyüyen boykot, daha sonra market bakkal ve kafelerin de katılımı ile büyümeye başladı.

İnternette paylaşılan çeşitli kafa karıştırıcı ve rastgele oluşturulan listeleri doğru bir şekilde bir programda birleştiren bilgisayar mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Faruk Ünal bu uygulamayı Allah rızası için insanların faydalanması amacı ile yazdığını belirtiyor.

Android işletim sistemli akıllı telefonlarda çalışan bu uygulama sayesinde markette alışveriş yaparken ürünlerin barkodlarından faydalanarak boykot listesinde olup olmadığını öğrenebileceğiniz gibi, markanın ismini de yazarak İsrail malı olup olmadığına bakabiliyorsunuz. İsrail Boykot isimli uygulamayı Google Play’den ücretsiz olarak telefonlarınıza indirebiliyor ve reklamsız olarak kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. Bu boykot uygulamasında aynı zamanda helal sertifikalı ürünleride sorgulayabiliyorsunuz. GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Derneği) tarafından helal sertifikası verilen yaklaşık 300 firmanın ürünlerine de ulaşmanız mümkün. Markette satın alacağınız ürünün boykot ürünü olup olmadığınız sorgulayabileceğiniz gibi helal sertifikalı olup olmadığını da sorgulayabiliyorsunuz.

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER