ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2016 Perşembe 17:20

İslamofobi içerikli dijital oyunlar için ihbar hattı

İslamofobi içerikli dijital oyunlar için ihbar hattı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, dijital oyunlardaki İslamofobik unsurların önüne geçilmesi için başlatılan çalışma kapsamında kurulan internet sitesinde İslamofobi içerikli oyunlar teşhir edilecek ve site üzerinden ihbar edilebilecek.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İslamofobik unsurlar içeren dijital oyunlara yönelik başlattıkları çalışmaları anlattı.

Dijital oyun endüstrisinin yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 8,1'e ulaştığını aktaran Kılıç, "Şu anda bildiğim kadarıyla dünyada 1,5 milyar dijital oyuncu var. Ülkemizde ise toplam dijital oyuncu sayısı 22 milyon civarında. Bu kişiler günde 39 milyon saatini oyun başında geçiriyor. Bu her bir kişinin oyun başında harcadığı zamanın üst üste eklenmesi ile oluşan bir sonuç." dedi.

"Dinimize yönelik çirkin bir algı oluşturulmak isteniyor"

İslamofobik birçok unsurun popüler oyunlarda yer aldığını gördüklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Kutsal kitabımız ve kutsal mekanlarımızın, korku ve şiddet algısıyla bu oyunların içerisindeki görsellere profesyonelce yerleştirildiğini tespit ettik. Bu oyunlarda inançlarımızla, değerlerimizle ilgili öylesine içerikler var ki çok ürpertici ve üzücü. Şiddet, terörizm ve İslamofobi, genç bedenlere dijital oyunlar ile empoze ediliyor ve evlatlarımızın bilinçaltına ince ince dokunarak yüce dinimize yönelik çirkin bir algı oluşturulmak isteniyor."  

İnternet sitesi ve ihbar hattı

Bunun üzerine bir internet sitesi kurarak hemen İslamofobi ile mücadele başlattıklarını bildiren Kılıç, "Açtığımız www.oyunlardaislamofobi.com internet sitesinde bu oyunları teşhir ediyoruz. Bu web sitesinin sonunda bir ihbar hattıda kurduk. 'İhbar et' butonu ile oyunlardaki İslamofobi içeriklerinin paydaşlar tarafından bize bildirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Firmalarla iletişime geçilecek

Oyunlarda İslamofobi unsurlarını kullanan firmalarla iletişime geçeceklerini ve uyarılarda bulunacaklarını dile getiren Kılıç, firmaların uyarıları önemseyeceklerine ve gereken adımları atacaklarına inandığını belirtti.

Sorunun çözümü için tüm paydaşların yer aldığı ve iki gün sürecek bir çalıştay yapmayı planladıklarını aktaran Kılıç, çalıştaya akademisyenler, oyun üreticileri ve dağıtımcıları, ebeveynler, psikologlar, pedagoglar, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, düşünce kuruluşları, kamu kurumları ile oyun severlerin katılacağını bildirdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER