ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2013 Cumartesi 08:38

iPhone kedileri tanıyor!

iPhone kedileri tanıyor!

Apple’ın dün satışa çıkan yeni akıllı telefonu iPhone 5S’in en önemli özelliği olan parmak izi sensörünün kedi patisiyle de açıldığı iddia edildi.


TecChrunch sitesi konuyla ilgili bir video yayınladı. Site telefonun yeniden açılması için de yine aynı kedinin patisinin gerektiğini dolayısıyla bunun bir güvenlik açığı olmadığını vurguladı. Daha önce de telefonun ayak parmak iziyle de çalıştığı kanıtlanmıştı.

Apple’ın iPhone 5S ve iPhone 5C modelleri dün 9 ülkede piyasaya çıktı. Satışlar başlamadan önce mağazaların önünde yine uzun kuyruklar oluştu. Şirketin 10 Eylül’de tanıttığı telefonlardan satın alabilmek için New York’ta 10 gündür sıra bekleyenler de bulunuyor. Habertürk'ün haberine göre, öte yandan teknolojiseverlerin iPhone 5S’in en çok altın rengine ilgi gösterdiği belirtildi. Apple’ın iPhone 5S modelinin arzında üretimdeki aksaklıklar nedeniyle sıkıntılar yaşandığı ileri sürüldü. iPhone 5C ve 5S, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkede aralık ayında satışa sunulacak.

5 MİLYON SATMASI GEREKİYOR

Plastik yüzeye sahip iPhone 5C, iPhone 5 ile aynı işlemci ve kameraya sahip. 5S ise 64 bitlik A7 işlemcisi, 720p HD video çekebilme yeteneği ve akıcı görüntü sağlayan OpenGL 3.0 yazılımına sahip. Apple hisselerinin düşmemesi için telefonun hafta sonunda en az 5 milyon adet satması bekleniyor.

İOS 7’DE GÜVENLİK AÇIĞI BULUNDU

Apple’ın 18 Eylül’de kullanıma sunduğu yeni işletim sistemi iOS 7’de güvenlik açığı bulundu. İspanya’nın Kanarya Adaları’nda ikamet eden 36 yaşındaki eski asker Jose Rodriguez’in keşfettiği açık, kilit ekranını saniyeler içinde geçerek fotoğraflara, epostalara, Twitter’a erişim imkânı tanıyor. iOS 6’da da açık keşfedilmiş, birkaç gün içinde yayınlanan yama ile sorun giderilmişti. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER