ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 15:40

HTC, Lollipop için yolunu çizdi

HTC, Lollipop için yolunu çizdi

HTC, Android 5.0 güncellemesine yıl sonuna başlıyor.


HTC zaten One M8 ve One M7 için Android 5.0 Lollipop güncellemesini Google’ın kaynak kodları yayınlamasının ardından 90 gün içerisinde dağıtacağını açıklamıştı. Şirket net bir tarih vermekten kaçınsa da, Twitter hesabından One Mini 2, Butterfly 2 ve One Max için de Android 5.0 güncellemesini onayladı.

Tayvanlı üreticiye en yakın geliştiricilerden olan ve aynı zamanda HTC’nin yazılım ekibinde yer alan LlabTooFeR  bir kez daha HTC’ye ait güncelleme yol haritasını yayınladı. LlabTooFeR’e göre Android 5.0 güncellemesine ilk olarak Desire Eye'da yer alan "EYE experience" kamera yazılımı da (henüz yayınlanmayan telefonlara) dahil edilecek.

Güncelleme yol haritasına gelecek olursak;

One M8 ve One M7: Google Play Edition sürümler için güncelleme kasım-aralık döneminde yayınlanacak. Sense tabanlı One M8 ve One M7 içinse Android 5.0 güncellemesi ocak-şubat döneminde kullanıcılara dağıtılacak.

HTC Desire EYE, HTC One (M8) ÇİFT SIM, HTC One (M7) ÇİFT SIM, HTC One (E8), HTC One (E8) ÇİFT SIM, HTC Butterfly 2: HTC açısından önümüzdeki yılın ilk çeyreği güncelleme hareketliliği içerisinde geçecek. Saydığımız söz konusu telefonlar için Android 5.0 güncellemesi ocak-mart dönemi içerisinde dağıtılacak.

HTC One Mini 2, Desire 816 ve daha fazlası: Mart-nisan döneminde Android 5.0 güncellemesi yayınlanacak.

HTC One Max, HTC One Mini, HTC Butterfly S: HTC daha eski cihazları da güncelleme kapsamına almış görünüyor. Saydığımız bu modeller içinse güncelleme mart-mayıs döneminde yayınlanacak.

LlabTooFeR’e göre MediaTek işlemcili HTC telefonları içinse güncelleme hala değerlendirilme aşamasında. 



ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER