ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 21:13

Hangi telefonu satın almalıyım?

Hangi telefonu satın almalıyım?

Akıllı telefon dünyasında marka ve modeller arttı, kullanıcıların kafası karışık.


Akıllı telefonlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Genç nesil ve orta yaş grubunun neredeyse tümü akıllı telefon sahibiyken, orta yaş üzeri bireyler ise akıllı telefonlarla her geçen gün daha fazla haşır neşir olmaya başladı.

Bundan 10 yıl öncesinde bir telefon mağazasına girdiğinizde alacağınız telefonun markası aşağı yukarı belliydi. Nokia’nın egemenliğinde olan telefon dünyasında Sony Ericsson ve Samsung da iddialı çözümleriyle Nokia’ya rakip olmaya çalışıyordu.

Gelinen noktada ise Nokia artık mobil dünyasında yer almıyor, Sony-Ericsson ortaklığı sona erdi ve Samsung bir numaralı akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldi. 2007 yılında mobil dünyası iPhone,  son birkaç yılda ise Çinli üreticiler gerçeğiyle tanıştı. Önümüzdeki yıllarda en fazla konuşacağımız üretici ise görünüşe bakılırsa Xiaomi olacak.

Kısa bir bilgilendirmeden sonra esas ana gündemimize dönelim. Bugün sizlere “Hangi akıllı telefonu satın almalıyım?” sorusunu yönelttik; zira birçok kullanıcının kafası bu noktada karışık. Bir teknoloji mağazasına girdiğinizde onlarca marka ve yüzlerce modelle karşılaşmak mümkün. Bu sebeple gerek forum gerekse haber yorumlarında birçok okuyucunun telefon satın almada ciddi manada kararsız olduğunu görüyoruz.

Bu soruyu sormadaki amacımız; sahip olduğunuz telefonun artı ve eksi özelliklerini (biraz detaya girilse sanırım daha aydınlatıcı olacaktır) bizzat bir numaralı kaynakten temin etmek. 

Yorumlar kısmına kullandığınız telefonun marka/model adını (giriş/orta ya da üst düzey hiç fark etmez), olumlu ve olumsuz özelliklerini belirtebilirsiniz.

ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER