ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 10:48

Hacker'ların hedefi Türkiye

Hackerların hedefi Türkiye

ABD merkezli güvenlik firması Cylance’ın açıkladığı rapora göre, İranlı hacker’lar son 2 yılda aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkenin sırlarını çaldı.


Siber güvenlik firması Cylance’ın açıkladığı rapora göre, İranlı hacker’lar son 2 yılda devletlerin bazı kurumlarına ait sırları çaldı.

İlk defa 2012’de başladığı açıklanan söz konusu siber saldırıların aynı zamanda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ABD, İngiltere, Çin ve İsrail merkezli şirketleri de hedef aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporda söz konusu saldırı, İran’ın nükleer programını sekteye uğratan Stuxnet virüsünün intikamı olarak nitelendirildi. Rapora göre, İranlı bilgisayar korsanları son yıllarda bu alandaki kapasitesini gözle görülür bir biçimde artırdı.

Rapora göre, İran merkezli siber saldırılar hükümet birimlerini, askeri, enerji, telekominikasyon ve ulaşım alanında hizmet veren firmaları hedef aldı.

Cylance’ın yayınladığı 86 sayfalık raporda hacker’ların domain’lerinin İran’da bulunduğu ve buna benzer başka delillerden dolayı siber saldırının İran merkezli olduğunun kesin olduğu bilgisine yer verildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER