ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 13:22

Hackerlar artık evleri izliyor

Hackerlar artık evleri izliyor

Evlerde bulunan kameralar artık özel hayat gizliliğini ortadan kaldırıyor.


Evlerde bulunan kameralar artık özel hayat gizliliğini ortadan kaldırıyor. Güvenlik kameraları, web cam ve bebek için alınan kameralar hackerların ilk ele geçirdiği sistemler.

Artık en güvendiğiniz yerde evinizde bile tehlikede olabilirsiniz. İngiltere'de yapılan bir araştırma binlerce insanın evlerindeki en özel anlarda bile gözetlendiğini ortaya çıkardı. "Nasıl?" derseniz burada da tabii ki hackerlar devreye giriyor.

Hackerlar artık büyük bir kolaylıkla güvenlik ve bilgisayar sistemlerini hackleyerek insanların evlerinde uyurken, giyinirken, yemek yerken görüntülerini internet sitelerinde yayınlıyor. Üstelik tüm bunlar olurken sizin ruhunuz bile duymuyor.

GÜVENLİK SİSTEMLERİ HACKLENİYOR

Tabii haclerların bu görüntüleri aldığı bir mekaznimaya ihtiyaçları oluyor. O listenin başında webcam gelirken ayrıca bebek monitörü, güvenlik sistemi sahibiyseniz hacklenmeye oldukça müsaitsiniz.

İngiltere’de yapılan araştırmanın sonucunda binlerce insanın tehlikede olduğu vurgunladı.Görüntülerinize herhangibir internet sitesinde rastlamamanızın tek yolu ise kullandığınız ürünün fabrika ayarlarını ve şifrelerinizi değiştirmek.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER