ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2017 Salı 16:53

Güvenlikte yeni trend iris tanıma

Güvenlikte yeni trend iris tanıma

Geçiş kontrol sistemleri arasındaki en güvenli çözüm olan iris tanıma, Sensormatic'in yeni ürünü CMITech EF45'le kuruluşlar için çok daha ekonomik hale geliyor


Geçiş kontrol sistemleri arasındaki en güvenli çözüm olan iris tanıma, Sensormatic'in yeni ürünü CMITech EF-45'le kuruluşlar için çok daha ekonomik hale geliyor.

Sensormatic'ten yapılan açıklamaya göre cep telefonlarına kadar giren iris tanıma teknolojisi; yüksek güvenlik sunması, hızlı tarama becerisi ve daha düşük maliyetli oluşuyla diğer biyometrik geçiş sistemlerinin önüne geçiyor.

Taklit ile kandırılması imkansız olan iris tanıma, diğer biyometrik sistemlere göre dış etkenlerden daha az etkileniyor ve hijyenik bir kullanım sunuyor. Kurumlar için pek çok avantajı sebebiyle tercih edilen bu teknoloji, Sensormatic'in sunduğu yeni çözüm ile çok daha pratik bir kullanıma kavuşuyor. Sensormatic'in CMITech markalı yeni EF-45 İris Tanıma Sistemi modeli, pratik kullanım sunmasının yanı sıra, ekonomik olması ve farklı teknolojik özellikleriyle, piyasadaki rakiplerinden ayrılıyor.

Yüzlerini 5 inçlik, yüksek çözünürlüklü ve renkli ekranda görebilen kullanıcılar, ekrandaki kutu içine basitçe yüzlerini ortalayarak ve boyutlayarak doğal ve sezgisel bir biçimde pozisyonlarını ayarlıyorlar. Sistem, kullanıcıya yüzünü ekrandaki "çerçeveli kutuya" sığdırması için ileri veya geri gitmek gibi anlaşılabilir yönlendirmeler vererek uygun görüntü yakalama aralığına girmesini sağlıyor. İstenen konum sağlandığında, iris biyometrik görüntüleri otomatik olarak kaydediliyor ve tanıma sağlanıyor.

Tüm bu süreci 1 saniye gibi bir sürede tamamlayan arabirim, akıllı telefonların "selfie" çekim modu gibi oldukça hızlı ve son derece anlaşılabilir yapıya sahip. Bu sistem ayrıca kullanıcı kaydı modunda 35 cm'den 45 cm'ye kadar geniş bir görüntü yakalama mesafesini destekliyor. Artık yüksek kaliteli iris biyometrik görüntüleri yakalamak hızlı, alışkın olmayan kullanıcılar da dahil olmak üzere herkes için son derece basit.

Sistem ayrıca iris görüntüsü yakalamakla beraber kullanıcı yüzünün tamamını da kaydedebiliyor. Bu şekilde isterseniz cihazın yüz tanıma özelliğini de kullanabilirsiniz.

Sensormatic tarafından geliştirilmiş olan Passware yazılım entegrasyonu sayesinde, EF-45 İris Tanıma Sistemini kullananlar, sadece giriş çıkışları takip etmekle kalmıyor; bordrolamaya veri sağlıyor, kişilerin ofis içindeki yol haritalarını görüyor, lokasyonlarını belirliyor, acil durumda yoklama yapabiliyor, gelen ziyaretçiden anında e-posta ile haberdar oluyor ve hatta otopark yönetimi bile yapabiliyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER