ÖNE ÇIKANLAR :
TEKNOLOJİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Eylül 2014 Pazartesi 10:01

Güney Kore'den Apple'a şok!

Güney Koreden Applea şok!

Güney Kore'de bir girişim şirketinin Apple şirketine dava açtığı bildirildi.


Güney Kore'de bir girişim şirketinin Apple şirketine dava açtığı bildirildi.

Gün Kore'nin çok sayıdaki teknolojik girişim firmalarından birinin, patent ihlali nedeniyle ABD'nin Apple şirketine dava açtığı bildirildi.

Mobil mesajlaşma hizmeti sağlayıcısı Infozone şirketi yetkilileri, 2011 yılından itibaren iPhone ürünlerinde mesajlaşma hizmetini sunmakla, Apple'ın kendilerine ait patenti ihlal ettiğini belirtti.

Infozone firmasının müdürü Park Myung-heum, konuya ilişkin açıklama verirken şöyle konuştu: "iPhone'dan iMessage vasıtasıyla her hangi bir başka iOS ürününe mesajı ücretsiz gönderebiliyorsunuz. Lakin Samsung veya LG gibi farklı bir işletim sistemi ürününe mesaj gönderdiğinizde ödemeli telefon ağlarını kullanmak zorundasınız. İşte bu teknolojiyi kullanmakla Apple bizim patentimizi ihlal etti."

Park, ihlal nedeniyle, Apple firmasına karşı dava açtıklarını ve davanın tüm Apple ürünlerini kapsadığını belirtti.

Gerekirse Apple'ın tüm ürünlerinin Güney Kore'de satışını durduracağını belirten Infozone müdürü, global teknoloji şirketlerin, yerli küçük ve orta ölçekli şirketlerin haklarını ihlal etmesini önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Park, Apple'dan istenecek tazminatın miktarı dahil diğer detayları avukat ve danışmanlarıyla müzakere ettiğini bildirdi.

Öte yandan, Apple firmasının Güney Kore'deki ofisinden kurumsal iletişim üzre yetkili Kang Min-jung, konuyla ilgili olarak Apple Korea'dan şimdilik her hangi resmi açıklamanın olmadığını duyurdu.


 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER